16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalUn tribunal din Vatican îi obligă pe activiștii pentru climă să plătească...

Un tribunal din Vatican îi obligă pe activiștii pentru climă să plătească aproape 30.000 de euro

Doi activiști italieni pentru combaterea schimbărilor climatice care s-au lipit de baza uneia dintre cele mai faimoase statui din muzeele Vaticanului trebuie să plătească aproape 30.000 de euro (32.232 de dolari) pentru daune, a decis, luni, un tribunal penal din Vatican, potrivit Reuters.

Guido Viero și Laura Zorzini, din grupul Ultima Generazione (Ultima Generație), au protestat în luna august. Sculptura Laocoon înfățișează un preot din Troia care a încercat să își avertizeze concetățenii să nu ia în primire calul de lemn al grecilor.

Tribunalul Statului Cetății Vaticanului, care are judecători laici și nu religioși, au hotărât ca Viero și Zorzini să plătească împreună 28.148 de euro pentru daune, către autoritățile Vaticanului și 1.000 de euro pentru cheltuieli de judecată.

De asemenea, aceștia au fost condamnați la nouă luni de închisoare cu suspendare fiecare, plus amenzi de aproximativ 1.500 de euro fiecare.

Ultima Generazione a efectuat mai multe proteste de profil înalt în Italia, vizând adesea opere de artă sau monumente. Luna trecută, aceștia au turnat cărbune diluat în emblematica Fontana di Trevi din Roma, iar apa a devenit neagră.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...
Ultima oră
Pe aceeași temă