21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalPutin declară că Rusia va face tot posibilul pentru a îmbunătăți relațiile...

Putin declară că Rusia va face tot posibilul pentru a îmbunătăți relațiile cu SUA

Președintele Rus a sups că Moscova este gatasa facă tot posibilul că să inbunatateasca relațiile dinre ei și Washington. Cel puțîn conform spuselor lui Vladimir Putin la summitul G20 de la Osaka, unde s-a întâlnit cu președintele american Donald Trump. De asemenea, l-a invitat pe Trump să viziteze Moscova în luna mai a anului viitor.

Trump a confirmat că Putin l-a invitat la o ceremonie pentru a marca 75 de ani de la înfrângerea celui de-al doilea război mondial.

“El m-a invitat și am spus că o voi lua foarte serios”, a declarat Trump la o conferință de presă după summit.
Putin a descris discuțiile de la Osaka că o “întâlnire bună” și a declarat că cei doi lideri au decis că legăturile economice bidirecționale între cele două puteri trebuie îmbunătățite.

“Cred că amândoi înțelegem că trebuie să rezolvm cumva situația actuală”, a spus Putin, adăugând că cele două națiuni au nevoie “să găsească cumva puterea de a întoarce pagină și de a merge mai departe”.

Întrebat într-o conferință de presă la summit despre probabilitatea creșterii severității sancțiunilor din partea Statelor Unite împotriva Rusiei, Putin a declarat că Washington va decide metodă prin care vrea să îmbunătățească relațiile cu Moscova.

Putin a mai spus că el și Trump au discutat despre afirmațiile privind amestecul electoral și despre situația din Venezuela. Dar nu a dat detalii.

Cele mai citite

România, aur în „proba regină” a canotajului, la Europenele de la Szeged

Barca feminină de 8+1 a României a cucerit medaliile de aur în finala disputată duminică la Campionatele Europene de la Szeged. România a încheiat...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă