19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalOrganizaţia Statului Islamic îl ameninţă pe preşedintele Turcei

Organizaţia Statului Islamic îl ameninţă pe preşedintele Turcei

“Hei, Erdogan, tiranule arogant al Turciei, să nu te amăgeşti că săbiile soldaţilor califatului sunt departe de tine”, afirmă în turcă un militant al SI, flancat de doi bărbaţi înarmaţi cu mitraliere şi cu un steag al organizaţiei şi un lansator de rachete pe fundal.

Militanţii, care au feţele acoperite, jură credinţă liderului grupării, Abu Bakr al Baghdadi.

“Să te alături cruciaţilor nu te va ajuta împotriva soldaţilor califatului”, mai spune bărbatul, adresându-se preşedintelui turc.

Înregistrarea video, difuzată miercuri seara, se intitulează Wilayat Turcia (Provincia Turcia, în arabă) şi vine la mai puţin de trei luni după ce al Baghdadi a apărut într-un alt video arborând o pancartă pe care scria la fel, Wilayat Turcia, şi indicând că gruparea ar urma să lanseze atacuri şi să-şi extindă operaţiunile în această ţară.

Cel mai sângeros atac al SI în Turcia de până acum a fost cel de Anul nou 2017 de la un club din Istanbul, soldat cu 39 de morţi.

În iunie a.c., autorităţile turce au capturat în raiduri din întreaga ţară 20 de presupuşi militanţi ai Statului Islamic care ar fi pregătit atacuri teroriste iminente, potrivit agenţiei Anadolu.

În noul său mesaj, gruparea se angajează totodată “să continue lupta până când religia lui Allah va domina întreaga lume”.

Cele mai citite

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă