14.4 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalBSTDB şi-a majorat portofoliul cu 14,6% în 2021, ajungând la 2,37 miliarde...

BSTDB şi-a majorat portofoliul cu 14,6% în 2021, ajungând la 2,37 miliarde euro

Consiliul Guvernatorilor al Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) și-a desfășurat cea de-a 24-a reuniune anuală sub președinția domnului Samir Sharifov, Ministrul de Finanțe al Republicii Azerbaidjan. 

Consiliul Guvernatorilor a aprobat situațiile financiare pentru anul 2021 și profitul net de 43,9 milioane de euro alocat băncii, care se află pe profit pentru al șaptesprezecelea an consecutiv.

Pentru BSTDB, anul 2021 a fost al treilea an de implementare a strategiei sale pe termen mediu și a planului de afaceri 2019-2022, precum și unul dintre cei mai de succes ani de activitate de la înființarea Băncii.

După răspunsul în fața pandemiei din 2020, când activitatea operațională s-a concentrat pe sprijinirea clienților existenți și pe furnizarea de finanțare pentru firmele care se confruntau cu impactul declinului economic, Banca a revenit în 2021 la o abordare mai variată, ajutând firmele să continue investițiile amânate sau să se extindă pentru a beneficia de noi oportunități.

Pe parcursul anului, portofoliul BSTDB a crescut cu 14,6%, ajungând la 2,37 miliarde de euro. Consiliul Băncii a aprobat 29 de operațiuni noi, în valoare de 733,9 milioane de euro. Noile contracte semnate au crescut de la 20 în 2020 la 32 în 2021, în creștere cu 31,5% în termeni de volum, la 820,7 milioane de euro.

Consiliul Guvernatorilor l-a numit preşedinte al Consiliului pe guvernatorul pentru Republica Bulgaria. Guvernatorii Georgiei şi Greciei au fost aleşi în calitate de vicepreşedinţi, pentru o perioadă de un an, până la următoarea reuniune anuală a BSTDB, care va avea loc în Bulgaria, în iunie 2023.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Florin Piersic are “o evoluție lent favorabilă” în spital

Actorul Florin Piersic rămâne în spital însă are "o evoluție lent favorabilă", anunță un comunicat transmis de Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor. Comunicatul a fost...

România are toate şansele să devină un adevărat hub regional în domeniul logistic (analiză Frames)

România are toate şansele să devină un adevărat hub regional în domeniul logistic, al producţiei şi al serviciilor transfrontaliere, potenţialul de investiţii în dezvoltarea...

CFR S.A. are în bugetul pe 2024 o alocare de 5,8 miliarde de lei pentru investiţii în infrastructura feroviară

Bugetul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. pe anul 2024 înregistrează o creştere de 62,24% a veniturilor totale faţă de anul anterior, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă