21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalFIFA se pregătește să desemneze orașele gazdă ale Cupei Mondiale 2026

FIFA se pregătește să desemneze orașele gazdă ale Cupei Mondiale 2026

Numărătoarea inversă pentru Cupa Mondială 2026 începe cu adevărat joi, când fanii fotbalului din Canada, Mexic și Statele Unite vor afla dacă orașele lor au fost selectate pentru a găzdui turneul la care participă 48 de echipe.

La patru ani după ce FIFA a selectat candidatura celor trei țări din America de Nord, forul de conducere al fotbalului mondial va anunța orașele gazdă după un proces îndelungat și învăluit în mister.

Cu 22 de orașe gazdă încă în cursă în această săptămână, potrivit FIFA, mulți se așteaptă ca Statele Unite să aleagă 10 dintre candidații săi, cu Vancouver, Edmonton și Toronto în competiție la nord.

În Mexic, unde fotbalul este mai puțin un sport, ci mai degrabă o religie, trei orașe candidate – Guadalajara, Mexico City și Monterrey – sunt aproape sigure că vor fi incluse.

Desigur, orice se poate întâmpla înainte de spectacolul mediatic de joi de la New York.

“Unele dintre orașe au înțeles probabil de la început că au o șansă mai mare decât altele … Cinci sau șase orașe, aproape oricine din lume ar spune: ‘Ei bine, este clar că fac parte din pachet’. Așa că, în multe feluri, lupta este pentru celelalte sloturi,” a declarat pentru Reuters fostul președinte al U.S. Soccer, Alan Rothenberg, în prezent președinte al Playfly Premier Partnerships.

Los Angeles, cu noul și strălucitorul său stadion SoFi, în valoare de 5,5 miliarde de dolari, este considerat în general un candidat evident, la fel ca și centrul global New York, a cărui ofertă comună cu New Jersey este ancorată în stadionul MetLife, cu o capacitate de 82.500 de locuri.

Printre ceilalți candidați se numără fostele orașe gazdă ale Cupei Mondiale din 1994, Boston, Dallas, San Francisco, Orlando și Washington, D.C., care și-a combinat candidatura cu Baltimore în acest an.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă