17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord a lansat un nou proiectil neidentificat. VIDEO

Coreea de Nord a lansat un nou proiectil neidentificat. VIDEO

Coreea de Nord a tras un “proiectil neidentificat”, a anunţat, astăzi, armata sud-coreeană, în ceea ce ar putea fi al patrulea test de armament din această lună pentru ţara comunistă dotată cu arma nucleară, notează AFP.

“Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat spre Marea de Est”, cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei, au declarat şefii de stat-major interarme din Coreea de Sud, cu puţin timp înainte de o confirmare din partea pazei de coastă japoneze, scrie Agerpres.

“Coreea de Nord pare să fi lansat o posibilă rachetă balistică”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pazei de coastă japoneze, fără a oferi mai multe detalii despre traiectoria acesteia.

YouTube video

Vineri, Coreea de Nord a tras dintr-un tren două rachete tactice ghidate. Phenianul a efectuat două teste pe 5 şi 11 ianuarie, pe care le-a anunţat ca fiind rachete hipersonice.

Ca răspuns la această serie de teste, Statele Unite au anunţat noi sancţiuni săptămâna trecută, pe care Phenianul le-a calificat drept o “provocare”.

Coreea de Nord are “un drept legitim” la autoapărare, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe pentru agenţia oficială de presă KCNA.

În pofida sancţiunilor internaţionale, Phenianul şi-a dublat eforturile de a-şi moderniza armata, refuzând în acelaşi timp să răspundă apelurilor la negocieri lansate de Statele Unite.

Luna trecută, la o reuniune a partidului de guvernământ din Coreea de Nord, liderul Kim Jong Un s-a angajat să continue dezvoltarea capacităţilor militare.

Dialogul dintre Washington şi Phenian rămâne la un punct mort, iar Coreea de Nord a intrat într-o blocadă autoimpusă pentru a preveni contaminarea cu coronavirusul, lovind şi mai mult economia sa deja săracă. 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Jignitul secolului – premierul României jignit de cetățenia română!

Partidul SOS România a transmis un comunicat de presă referitor la faptul că premierul României este jignit de cetățenia română. "Domnule Ciolacu, în 2024 românii nu...

Când ar putea veni ordonanța pentru Start-up Nation 2024

Ordonanța privind programul Start-up Nation 2024 este așteptată să fie aprobată de către Guvern după Sărbătorile de Paște. Se preconizează că din trimestrul trei...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...
Ultima oră
Pe aceeași temă