15.3 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCoreea de Nord, proiectil neidentificat lansat în mare

Coreea de Nord, proiectil neidentificat lansat în mare

Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat în mare, a anunţat miercuri armata sud-coreeană.

Ar fi primul test de acest tip din partea Phenianului în 2022, notează AFP.

Proiectilul a fost tras în marea din estul peninsulei, au indicat şefii de stat major interarme din Coreea de Sud într-un comunicat, fără a oferi detalii suplimentare deocamdată.

Coreea de Nord, proiectil testat

În 2021, Coreea de Nord a declarat că a testat cu succes un nou tip de rachetă balistică lansată de un submarin, o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune, o armă lansată de un tren şi despre care a pretins că este o focoasă hipersonică, amintește Agerpres.

Această nou test vine în contextul în care Coreea de Nord nu a răspuns la oferta Washingtonului de a se întâlni cu reprezentanţi americani pentru negocieri.

În cursul unei importante reuniuni a partidului aflat la putere, săptămâna trecută, liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a afirmat dorinţa de a consolida capacităţile militare ale ţării sale, afectată de sancţiuni internaţionale.

Negocierile cu Statele Unite sunt la punct mort de la eşecul întâlnirii, în 2019, dintre Kim Jon Un şi Donald Trump, pe atunci preşedintele SUA.

De la instalarea preşedintelui Joe Biden la Casa Albă, Statele Unite au declarat în repetate rânduri că sunt dispuse să se întâlnească cu reprezentanţi nord-coreeni. Dar Phenianul a respins până acum această ofertă. 

Citiți România Liberă și pe Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă