20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăȘtirile zileiDiana Șoșoacă, dosar penal pentru blocarea vaccinării - VIDEO

Diana Șoșoacă, dosar penal pentru blocarea vaccinării – VIDEO

Diana Șoșoacă, dosar penal pentru blocarea vaccinării la centrul din localitatea Răchițeni, județul Iași, în luna septembrie.

Procurorii DIICOT fac cercetări în cazul de la centrul de vaccinare Răchiţeni, Iaşi, în care este implicată senatoarea Diana Şoşoacă, pentru comunicare de informaţii false, relatează Antena 3. 

În luna septembrie, Diana Șoșoacă a fost la centrul de vaccinare din Răchițeni și a blocat procesul de vaccinare, iar apoi DSP Iaşi a depus o plângere la Poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cererea a ajuns, ulterior, la Parchetul General și apoi la DIICOT Structura centrală.

În urma acestor fapte, procurorii DIICOT au demarat cercetări in rem pentru comunicarea de informaţii false, pentru încălcarea articolului 404 din Codul penal.

DIICOT ar putea audia mai multe persoane pentru că imaginile de la centrul de vaccinare din Iași au fost în spaţiul public.

Procurorii DIICOT au ales o altă încadrare în acest dosar, alta decât cea care era la Parchetul General, astfel nu au mers pe tulburarea liniştii şi ordinii publice, ci pe comunicarea de informaţii false.

YouTube video
Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Vizita de lucru a Președintelui României, Klaus Iohannis, în Statele Unite ale Americii

Comunicat de presă Vizita de lucru a Președintelui României, Klaus Iohannis, în Statele Unite ale AmericiiPreședintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8...

Mădălina Ghenea lămurește “subiectul” Grigor Dimitrov. “Mi se pare că e momentul să clarific”

Mădălina Ghenea a rupt tăcerea și a dezvăluit recent motivele care au stat la baza despărțirii sale de jucătorul de tenis Grigor Dimitrov. Celebra...

Echipa feminină de gimnastică a României a terminat pe locul patru la Campionatele Europene de la Rimini

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat pe locul al patrulea la Campionatele Europene pentru senioare de la Rimini. România (Sabrina Maneca Voinea, Ana...
Ultima oră
Pe aceeași temă