12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăȘtirile zileiMarcel Ciolacu ar vrea ca Secția Specială să fie mai funcțională

Marcel Ciolacu ar vrea ca Secția Specială să fie mai funcțională

PSD a oferit, prin liderul partidului, Marcel Ciolacu, primul semnal potrivit căruia nu vrea desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ). Astfel, Marcel Ciolacu a declarat, după primele negocieri pentru formarea guvernului, cu partenerii din PNL și UDMR că ar fi bine ca Secția Specială să fie mai funcțională.

“Bine ar fi să facem SIIJ și mai functională”, a declarat președintele PSD Marcel Ciolacu, după prima rundă de negocieri oficiale cu liderii PNL și UDMR de la Palatul Parlamentului, pentru formarea unui nou guvern, potrivit Hotnews.ro.

Partidul Social-Democrat s-a pronunțat public în mai multe rânduri împotriva desființării Secției speciale, una dintre cerințele punctuale ale liderilor de la Bruxelles, desființare care era prevăzută  printre prioritățile din programul de guvernare PNL-USR, alături de legile justiției, modificate de PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea.

Marcel Ciolacu vrea Secția Specială mai funcțională

Întrebat la finalul discuțiilor cu partenerii săi din viitoarea guvernare, cu privire la situația legilor Justiției și desființarea Secției speciale, președintele PSD a spus că discuțiile pe capitolul justiție din programul de guvernare vor începe miercuri.

Din echipa de negociere a social-democraților vor face parte foștii miniștri Robert Cazanciuc și Titus Corlățean.

“Vor participa Robert Cazanciuc, Titus Corlătean. Va fi o discuție mai amplă. Să lăsăm specialiștii pe justiție să răspundă. Am văzut cum a functionat justiția fără SIIJ și am văzut cum funcționează cu SIIJ.

Bine ar fi să facem SIIJ și mai functională”, a declarat Marcel Ciolacu.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Iulia Svyrydenko, ministrul Economiei din Ucraina: Investitorii străini au injectat 4,25 miliarde de dolari în economia țării în 2023

Investitorii străini au injectat anul trecut un total de 4,25 miliarde de dolari în economia ucraineană, potrivit Băncii Naționale a Ucrainei. Această cifră este...

Accident rutier pe DN19A, în Satu Mare. Patru persoane au ajuns la spital

Patru persoane, doi copii şi doi adulţi, au fost transportate la spital în urma unui accident rutier produs joi pe DN 19A, în zona...

Nașterile și căsătoriile în Germania au ajuns la cele mai scăzute niveluri în 2023 din ultimul deceniu

Naşterile şi căsătoriile în Germania au atins în 2023 cele mai scăzute niveluri din ultimul deceniu, conform rezultatelor preliminare date publicităţii de Biroul Federal...
Ultima oră
Pe aceeași temă