15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportAnsu Fati a ales. Pentru ce națională va juca noua stea a...

Ansu Fati a ales. Pentru ce națională va juca noua stea a Barcelonei

Potrivit jurnalistului Manu Carreno, Fati a comunicat federaţiei de la Madrid decizia sa de a evolua pentru echipele naţionale spaniole. Autorităţile din Spania au accelarat procedura de acordare a cetăţeniei tânărului jucător, pentru ca acesta să poată evolua la Cupa Mondială rezervată fotbaliştilor sub 17 ani, din noiembrie.

Anssumane Fati s-a mutat din Guineea-Bissau în Spania la vârsta de şase ani. El este la academia Barcelonei din 2012 şi a debutat la campioana Spaniei la 25 august, fiind cel mai tânăr jucător al catalanilor după 1941. El poate obţine uşor şi paşaport portughez, datorită bunicilor lui care s-au născut într-o fostă colonie portugheză.

Ansu Fati a devenit, marţi, cel mai tânăr jucător din istoria clubului FC Barcelona care evoluează în cupele europene, la vârsta de 16 ani, 10 luni şi 14 zile.

Fati a fost titular în meciul pe care FC Barcelona l-a terminat la egalitate, scor 0-0, în deplasare cu Borussia Dortmund, în etapa I a Grupei F a Ligii Campionilor. El a fost înlocuit de Messi, în minutul 59.

Jucătorul din Guineea-Bissau a devenit cel mai tânăr marcator al Barcelonei la 31 august, când a înscris în partida de campionat cu Osasuna.

Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă