16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalGermania: Guvernul a aprobat extinderea misiunii din Irak

Germania: Guvernul a aprobat extinderea misiunii din Irak

Prelungirea misiunii va avea nevoie şi de aproape Bundestagului, camera inferioară a parlamentului german. Mandatul misiunii urma să expire la 31 octombrie.

Guvernul a aprobat staţionarea de avioane de luptă şi de avioane de alimentare în Iordania până la 31 martie 2020, în timp ce mandatul unităţilor de instruire germane din Irak va fi extins cu un an.

Participarea Germaniei la coaliţia internaţională din Irak a fost limitată la cel mult 700 de soldaţi.

Conform textului mandatului, consultat de DPA, realizările actuale împotriva Statului Islamic trebuie securizate pentru a se evita o reapariţie a militanţilor jihadişti.

“În caz contrar, (Irakul) ar putea cădea din nou în insecuritate şi volatilitate cu consecinţe negative pentru întreaga regiune”, precizează mandatul.

Social-democraţii, partenerii minoritari ai creştin-democraţilor în coaliţia de guvernare din Germania, au fost anterior împotriva prelungirii mandatului după înfrângerea Statului Islamic.

Totuşi, coaliţia internaţională se teme că jihadiştii s-ar putea regrupa folosind o reţea subterană pentru a-şi creşte influenţa din nou.

Cele mai citite

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă