27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul sârb, convocat de ministerul ucrainean de Externe

Ambasadorul sârb, convocat de ministerul ucrainean de Externe

Ambasadorul sârb la Kiev, Rade Bulatovici, a fost convocat marţi de ministerul ucrainean de Externe în legătură cu prezenţa unor observatori sârbi la alegerile desfășurate duminică în regiunile separatiste din estul Ucrainei.

Potrivit Mediafax, Bulatovici s-a întâlnit cu adjunctul ministrului ucrainean de Externe, Natalia Galibarenko, care şi-a exprimat nemulţumirea în legătura cu participarea unor observatori sârbi la alegerile din Doneţk şi Lugansk.

"Kievul i-a explicat reprezentantului sârb poziţia Ucrainei faţă de participarea observatorilor din partea unor partide politice din Serbia la aşa-numitele alegeri din estul Ucrainei, pe 2 noiembrie", potrivit unui comunicat al ministerului ucrainean.

Diplomaţia ucraineană a menţionat că în cursul acestei întâlniri au fost abordate, de asemenea, probleme legate de colaborarea dintre Serbia şi Ucraina.

La şase luni de la izbucnirea conflictului separatist din estul Ucrainei, soldat cu peste 4.000 de morţi, autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk au organizat duminică alegeri "prezidenţiale" şi "parlamentare".

Aproximativ 100 de observatori din mai multe ţări europene şi din Statele Unite s-au aflat în regiune pentru a monitoriza alegerile, potrivit sursei citate.

Kievul a anunţat ulterior că intenţionează să îi declare personae non gratae pe observatorii internaţionali care au monitorizat alegerile organizate duminică.

Cele mai citite

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă