24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul sârb, convocat de ministerul ucrainean de Externe

Ambasadorul sârb, convocat de ministerul ucrainean de Externe

Ambasadorul sârb la Kiev, Rade Bulatovici, a fost convocat marţi de ministerul ucrainean de Externe în legătură cu prezenţa unor observatori sârbi la alegerile desfășurate duminică în regiunile separatiste din estul Ucrainei.

Potrivit Mediafax, Bulatovici s-a întâlnit cu adjunctul ministrului ucrainean de Externe, Natalia Galibarenko, care şi-a exprimat nemulţumirea în legătura cu participarea unor observatori sârbi la alegerile din Doneţk şi Lugansk.

"Kievul i-a explicat reprezentantului sârb poziţia Ucrainei faţă de participarea observatorilor din partea unor partide politice din Serbia la aşa-numitele alegeri din estul Ucrainei, pe 2 noiembrie", potrivit unui comunicat al ministerului ucrainean.

Diplomaţia ucraineană a menţionat că în cursul acestei întâlniri au fost abordate, de asemenea, probleme legate de colaborarea dintre Serbia şi Ucraina.

La şase luni de la izbucnirea conflictului separatist din estul Ucrainei, soldat cu peste 4.000 de morţi, autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk au organizat duminică alegeri "prezidenţiale" şi "parlamentare".

Aproximativ 100 de observatori din mai multe ţări europene şi din Statele Unite s-au aflat în regiune pentru a monitoriza alegerile, potrivit sursei citate.

Kievul a anunţat ulterior că intenţionează să îi declare personae non gratae pe observatorii internaţionali care au monitorizat alegerile organizate duminică.

Cele mai citite

VIDEO. Denis Alibec, gata pentru România – Ucraina: “Nu cred că ne este teamă de cineva”

Încă puțin până când România va juca primul meci la EURO 2024. Naționala lui Edi Iordănescu va întâlni Ucraina, luni, de la ora 16:00. Cu...

Preşedintele rus Vladimir Putin se va putea deplasa în Elveţia pentru a participa la ipotetice negocieri fără a fi arestat

Vladimir Putin va putea călători în Elveția, Europa, fără a fi arestat. Președintele Rusiei ar putea lua parte la posibile negocieri, în ciuda mandatului...

Tragedie la pelerinajul de la Mecca. 14 persoane au murit

Pelerinajul anual musulman Hajj în Arabia Saudită a fost marcat de o tragedie pentru pelerinii iordanieni, după ce 14 persoane din Iordania au pierit...
Ultima oră
Pe aceeași temă