16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialUcraina a plătit companiei ruse Gazprom restanțele la gaze

Ucraina a plătit companiei ruse Gazprom restanțele la gaze

Ucraina a achitat marţi companiei ruse Gazprom 1,45 de miliarde de dolari din restanţele acumulate, aceasta fiind prima condiţie pentru reluarea livrărilor de gaze, informează Mediafax.

"Grupul ucrainean Naftogaz a plătit Gazprom o primă tranşă, de 1,45 miliarde de dolari, din arieratele de 3,1 miliarde de dolari pe care Kievul trebuie să le achite până la sfârşitul anului", informează compania ucraineană într-un comunicat oficial.

Moscova, Kievul şi Uniunea Europeană au semnat săptămâna trecută un acord privind reluarea alimentării cu gaze ruse a Ucrainei.

Acordul prevede că Rusia va relua furnizarea gazelor spre Ucraina dacă Kievul va plăti Moscovei, până la sfârşitul anului 2014, 3,1 miliarde de dolari din datoria totală de 5,3 miliarde de dolari.

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a semnat sâmbătă un decret care stabileşte un tarif la gaze destinat Ucrainei de 378,22 dolari pentru 1.000 de metri, valabil până la 31 martie 2015.

Cele mai citite

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă