Jurații show-ului culinar ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” au fost impresionați săptămâna aceasta de parfait-ul de ficat de pui cu sos de roșii preparat de una dintre concurente.
Rețeta cu care Maria Crap a reușit săptămâna aceasta să smulga laude din partea celor trei este pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă.
Parfait de ficat de pui cu sos de roșii
Ingrediente:
300 g ficat de pui
100 g de unt
2 ouă întregi +1 gălbenuș
10 cl de smântână de gătit
1 ceapă
2 căței de usturoi
sare, piper
1 linguriță de cafea de 5 spices
Pentru sos:
250 g de roșii în bulion
1 ceapă mică
1 cățel de usturoi
10 cl ulei de măsline
busuioc proaspăt
sare, piper
Mod de preparare:
Curățați usturoiul și ceapa și căliți-le în 50 de g de unt, fără a le colora, adăugați ficatul de pui și căliți împreună.
Apoi se mixează totul împreună cu restul de unt, ouăle și smântâna, sare, piper și 5 spices. Mixați totul 2 minute, apoi treceți compoziția prin sită.
Pregătiți 4 forme de ceramică pe care le ungeți cu unt (pentru a nu se lipi), vărsați compoziția și băgați-o la cuptor pentru 35 de minute la 180° (în funcție de cuptor), acoperiți cu hârtie de aluminiu și fierbeți la bain marie.
Verificați mereu, preparatul este perfect când temperatura interioară este de 70°-75°.
Păstrați la cald pentru un starter cald sau băgați la frigider pentru un starter rece.
Pentru sosul de roșii: căliți ceapa, usturoiul și roșiile tăiate în cuburi cât mai mici în ulei de măsline, condimentați după gust, iar la sfârșit adăugați busuiocul tocat foarte mărunt.