24.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialAccesul românilor în Republica Moldova, subiect de discuție între Aurescu și președintele...

Accesul românilor în Republica Moldova, subiect de discuție între Aurescu și președintele Parlamentului moldovean

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu,s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, pentru a dezbate problema accesului cetăţenilor UE, inclusiv români, în Republica Moldova pe baza cărţii de identitate, informează Mediafax.

Cei doi oficiali au discutat şi despre evoluţiile politice din Republica Moldova, inclusiv după alegerile din Găgăuzia privind funcţia de başcan, precum şi perspectivele de soluţionare a conflictului transnistrean.

În ceea ce priveşte aplicarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Aurescu a subliniat că este nevoie, “pe mai departe, de înregistrarea de noi progrese”, astfel încât Republica Moldova să-şi conserve statutul avansat în cadrul Parteneriatului Estic.

În planul cooperării bilaterale, ministrul de Externe a prezentat “angajamentul complex” al României faţă de Republica Moldova, materializat atât prin proiecte de anvergură, cum sunt interconectările energetice şi de transport, cât şi prin iniţiative cu impact direct la nivelul cetăţeanului – replicarea peste Prut a modelului românesc de serviciu mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare (SMURD) sau finanţarea oferită pentru renovarea şi utilarea grădiniţelor, se arată în comunicatul MAE.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit, miercuri, cu Andrian Candu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, aflat în vizită oficială la Bucureşti.

Cele mai citite

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

Tragedie la pelerinajul de la Mecca. 14 persoane au murit

Pelerinajul anual musulman Hajj în Arabia Saudită a fost marcat de o tragedie pentru pelerinii iordanieni, după ce 14 persoane din Iordania au pierit...
Ultima oră
Pe aceeași temă