16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAdministraţia Statelor Unite cere autorităţilor din Hong Kong să dea dovadă de...

Administraţia Statelor Unite cere autorităţilor din Hong Kong să dea dovadă de reţinere față de protestatari

SUA solicită autorităţilor din Hong Kong să aibă o atitudine de "reţinere" faţă de zecile de mii de manifestanţi care solicită prerogative politice suplimentare în fosta colonie britanică, conform Mediafax.

"Administraţia Statelor Unite urmăreşte cu atenţie situaţia din Hong Kong", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

"Statele Unite le cer autorităţilor din Hong Kong să dea dovadă de reţinere; de asemenea, manifestanţii trebuie să se exprime în mod paşnic", a spus Earnest.

Mii de manifestanţi continuă să sfideze puterea luni, la Hong Kong, după o noapte de confruntări cu forţele de ordine, blocând centrul oraşului pentru a cere Beijingului mai multă libertate politică.

"Statele Unite susţin sufragiul universal în Hong Kong, în conformitate cu legea fundamentală, şi susţinem aspiraţiile poporului din Hong Kong. Am informat Beijingul în legătură cu poziţia noastră şi vom continua să facem acest lucru. Credem că o societate deschisă, cu un grad de autonomie sporit şi în care să fie respectate drepturile, este esenţială pentru stabilitatea şi prosperitatea în Hong Kong", a adăugat Earnest.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă