16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAdministraţia Statelor Unite cere autorităţilor din Hong Kong să dea dovadă de...

Administraţia Statelor Unite cere autorităţilor din Hong Kong să dea dovadă de reţinere față de protestatari

SUA solicită autorităţilor din Hong Kong să aibă o atitudine de "reţinere" faţă de zecile de mii de manifestanţi care solicită prerogative politice suplimentare în fosta colonie britanică, conform Mediafax.

"Administraţia Statelor Unite urmăreşte cu atenţie situaţia din Hong Kong", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

"Statele Unite le cer autorităţilor din Hong Kong să dea dovadă de reţinere; de asemenea, manifestanţii trebuie să se exprime în mod paşnic", a spus Earnest.

Mii de manifestanţi continuă să sfideze puterea luni, la Hong Kong, după o noapte de confruntări cu forţele de ordine, blocând centrul oraşului pentru a cere Beijingului mai multă libertate politică.

"Statele Unite susţin sufragiul universal în Hong Kong, în conformitate cu legea fundamentală, şi susţinem aspiraţiile poporului din Hong Kong. Am informat Beijingul în legătură cu poziţia noastră şi vom continua să facem acest lucru. Credem că o societate deschisă, cu un grad de autonomie sporit şi în care să fie respectate drepturile, este esenţială pentru stabilitatea şi prosperitatea în Hong Kong", a adăugat Earnest.

Cele mai citite

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă