12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialCompania aeriană rusă Dobroliot şi-a suspendat zborurile din cauza sancțiunilor UE

Compania aeriană rusă Dobroliot şi-a suspendat zborurile din cauza sancțiunilor UE

Compania aeriană low-cost Dobroliot, o filială a Aeroflot, a anunţat duminică suspendarea zborurilor sale din cauza sancţiunilor economice impuse Rusiei de Uniunea Europeană, informează Mediafax.

"Mai mulţi contractanţi europeni au refuzat să-şi îndeplinească obligaţiile" luate faţă de Dobroliot, anulând contractele de leasing, mentenanţă tehnică şi asigurare a avioanelor, care au fost încheiate cu Dobroliot, o filială a Aeroflot, cea mai importantă companie aeriană din Rusia, potrivit comunicatului.

"În faţa acestor presiuni fără precedent (…), Dobroliot se vede obligată să-şi suspende zborurile şi vânzarea biletelor", anunţă compania aeriană.

UE a anunţat marţi noi sancţiuni contra Moscovei, pe care o acuză de implicare în războiul din Ucraina. Acestea sunt cele mai importante sancţiuni introduse contra Rusiei de la sfârşitul Războiului Rece.

Compania aeriană Dobroliot a efectuat primul său zbor în iunie de la Moscova la Simferopol, capitala Peninsulei ucrainene Crimeea, alipită în martie la Rusia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă