15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUn avion rusesc MiG-29 s-a prăbuşit

Un avion rusesc MiG-29 s-a prăbuşit

Un avion de vânătoare s-a prăbuşit duminică în Rusia, în timpul unui zbor de testare, iar pilotul a murit, a declarat comandantul forţelor aeriene pentru presa rusească, relatează AFP, citată de Mediafax.

"A avut loc un accident, iar pilotul a murit", a anunţat Viktor Bondarev citat de agenţia Interfax.

"Anchetăm în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. Primele elemente arată că accidentul a fost provocat de o problemă tehnică", a precizat el.

Avionul de tip "MiG-29 s-a prăbuşit în timpul unui zbor de testare prevăzut în regiunea Astrahan", a precizat Igor Konaşenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, citat de agenţia Interfax.

"Directorul zborului i-a ordonat pilotului să se catapulteze, însă pilotul, care a încercat să salveze avionul, nu l-a abandonat şi a murit", a adăugat Konaşenkov.

În iunie 2011, alt avion de tip MiG-29 s-a prăbuşit în aceeaşi regiune, tot într-un zbor de testare, ambii piloţi de la bord murind. În 2012, un MiG-29 s-a prăbuşit pe un deal, în estul Siberiei.

Dezvoltat la începutul anilor '80, avionul de vânătoarre de tip MiG-29, care se află în serviciu, este exportat în numeroase ţări, ca India, Iran, Siria şi Ucraina.

Cele mai citite

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă