17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialCu ce au fost înlocuite "lacătele iubirii" de pe Podul Artelor din...

Cu ce au fost înlocuite “lacătele iubirii” de pe Podul Artelor din Paris

Panouri cu elemente romantice de street art au fost instalate pe Podul Artelor (Pont des Arts), din Paris, pentru a înlocui sutele de mii de “lacăte ale iubirii”, informează Mediafax.

Această expoziţie temporară ce are ca temă iubirea, realizată de galeristul parizian Mehdi Ben Cheikh, intenţionează să acopere podul în cauză cu o alternativă atrăgătoare pentru îndrăgostiţii care nu mai pot să îşi “imortalizeze” iubirea prinzând un lacăt de balustradă şi aruncând apoi cheia în Sena.

Citește și: GALERIE FOTO. Podul Artelor din Paris a scăpat de povara dragostei

Printre operele expuse se află şi o lucrare a artistului stradal franco-tunisian eL Seed, renumit pentru faptul că realizează combinaţii armonioase între caligrafia arabă şi graffiti, iar operele sale poartă numele “calligraffiti”.

Lucrarea sa care este expusă pe Podul Artelor, scrisă în litere arabe de culoare roz, reprezintă un citat din “Le Père Goriot”, un roman scris în secolul al XIX-lea de Honoré de Balzac: “Parisul este în realitate un ocean: poţi să îl măsori, dar nu îi vei cunoaşte niciodată adâncimile”.

“Cred că este un act de curaj… să expui o frază în arabă, la Paris”, a spus eL Seed. “Este nu doar limba teroriştilor, este şi limba unui întreg popor care trăieşte în toate zonele lumii… este limba unor oameni care sunt foarte deschişi şi care au, la rândul lor, o dimensiune extrem de spirituală a religiei lor”, a spus acelaşi artist.

El Seed, născut într-o suburbie a Parisului din părinţi tunisieni, a devenit celebru după ce a decorat minaretul înalt de 47 de metri al moscheii Jara din Gabes, o localitate din sudul Tunisiei.

Alături de panoul său sunt expuse şi alte lucrări care au ca temă principală iubirea, realizate de alţi reprezentanţi ai curentului street art, precum Brusk, Pantonio şi Jace.

Angajaţii Primăriei din Paris au început să desfacă “lacătele iubirii” săptămâna trecută, după ce o secţiune din balustrada Podului Artelor s-a prăbuşit sub greutatea lor.

Cele mai citite

Tarom este salvat. Compania primește 100 de milioane de euro, aprobate de Comisia Europeană

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi validarea ajutorului de stat pentru compania aeriană Tarom. Este vorba de aproape 100 de milioane de euro, aprobaţi...

Două adolescente, lovite pe o trecere de pietoni, în Vaslui

Două adolescente au fost accidentate, joi după-amiază, în timp ce traversau o stradă din municipiul Vaslui. Primele date de la locul evenimentului rutier arată...

Propunerea PSD pentru Plafonarea Adaosului Comercial la Produsele Românești: O Soluție pentru Protejarea Producătorilor Locali

Scandalul Produselor Românești și Răspunsul Retailerilor În contextul recentelor controverse legate de produsele românești din marile magazine, retailerii au refuzat să participe la dezbaterile din...
Ultima oră
Pe aceeași temă