Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, este audiat, vineri, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), într-un dosar privind o serie de retrocedări ilegale, a precizat edilul. Oprescu este audiat în calitate de martor.
Joi, doi funcționari publici din cadrul Primăriei Capitalei au fost puși sub control judiciar. Ei au fost acuzați că au aprobat restituirea ilegală a unui teren în valoare de peste trei milioane de euro.
www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/3acc18be100fe2e6c35ac2a45110b1b1/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
Potrivit DNA, în cazul lui Andrei George Creci, șef serviciu în cadrul Direcției Juridic, Contencios și Legislație – Serviciul instanțe civile și contencios administrativ și membru al Comisiei de aplicare a Legii nr. 10/2001 din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, la data faptelor, rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit infracțiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Totodată, Catia-Viviana Fălan, şef serviciu la Direcţia Juridic din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, la data faptelor, este cercetată pentru infracțiunea de favorizare a infractorului.
”În cursul anului 2004, inculpatul Creci Andrei-George, și-a încălcat atribuţiile de serviciu şi obligaţiile legale, care îi reveneau în virtutea funcţiei şi a rolului îndeplinit în cadrul comisiei interne de analiză a notificărilor formulate în baza Legii nr. 10/2001, prin faptul că a propus, în mod nelegal, la data de 19.11.2004, restituirea în natură a unui teren, amplasat în Capitală, aparținând domeniului privat al Municipiului București, în suprafaţă de 15.209,87 m.p. , evaluat la suma de 3.303.301 euro şi măsuri reparatorii pentru restul suprafeţei până la 3,5 ha”, arată procurorii anticorupție.