18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialClasament WTA: Românce de la Bucharest Open, în ascensiune. Halep are probleme

Clasament WTA: Românce de la Bucharest Open, în ascensiune. Halep are probleme

Turneul BRD Bucharest Open le-a propulsat pe majoritatea româncelor, participante la turneul WTA, în clasamentul mondial. Racheta numărul unu a României, Simona Halep își menține poziția în clasament.

Simona Halep continuă să se afle pe locul trei, cu 5.151 puncte, în ierarhia actualizată, luni. Ea se află la o distanță din ce în ce mai mică de jucătoarele care o succed, precum Petra Kvitova (5.000 puncte) și Caroline Wozniacki (4.910). Problemele s-ar putea agrava pentru ea dacă la următoarele turnee nu va avea un parcurs mai bun decât al celor două jucătoare.

Citește și Bucharest Open: Andreea Mitu și Patricia Țig au pierdut finala de la dublu

Irina-Camelia Begu, a doua jucătoare a României, rămâne pe aceeași poziţie, locul 30, cu 1.557 de puncte.

Veștile bune vin de la turneul BRD Bucharest Open, încheiat duminică. Cu excepția Alexandrei Dulgheru, care a căzut o poziție, până pe locul 47 (1.036 puncte), celelalte cinci românce participante la turneul WTA de la București, au urcat în clasament. Dulgheru a fost nevoită să abandoneze în meciul cu Anna Tatishvili, jucătoare inferioară la toate capitolele, din cauza unei accidentări și a oboselii acumulate în ultimele două săptămâni.

Monica Niculescu, semifinalistă la BRD Bucharest Open pentru al doilea an consecutiv, a urcat de pe locul 41 pe 38, cu 1295 de puncte.

Citește și Cupa Davis România – Slovacia: 1-3. Barajul Grupei Mondiale, RATAT! Al cincilea an consecutiv în zona Euro/Africană

Andreea Mitu, ajunsă în premieră în sferturile de finală la București, a urcat 6 locuri pe poziția 72, cu 800 de puncte.

Sorana Cîrstea, învinsă în optimi de Mitu, a urcat pe 149 (338 puncte), cu 16 poziții mai sus față de clasarea anterioară.

Patricia Maria Ţig, ajunsă în premieră în turul al doilea al unui WTA, a urcat 12 locuri până pe poziția 158, cu 323 de puncte.

În top 200 a intrat și Ana Bogdan, care s-a oprit în primul tur la București. Ea ocupă locul 199 (245 de puncte), după o urcare de cinci poziţii.

Citește și Bucharest Open 2015 s-a încheiat. Anna Karolina Schmiedlova, marea câștigătoare

La dublu, Monica Niculescu a coborât de pe locul 50 pe 51 (1505 puncte), Raluca Olaru a urcat 3 locuri, până pe 54 (1460 de puncte), în timp ce Irina-Camelia Begu rămâne pe 58, cu 1.391 de puncte.

 

Cele mai citite

Concerte, dansuri, ateliere, flash mob, artiști pe picioroange și multe surprize, la West Side Flower Fest! Programul complet pentru cele trei zile

Mâine, de la ora 16.00, cel mai mare festival al florilor din România își deschide porțile. Timp de trei zile, Parcul Drumul Taberei și...

Prin comasarea alegerilor, AUR pierde jumătate din numărul europarlamentarilor

Ultimul sondaj INSCOP ne confirmă predicțiile preelectorale: 1 + 1 nu fac 2 pe tabla rezultatelor celor două scrutinuri din 9 iunie 2024. Dar...

Finală dramatică la Atena: Olympiakos Pireu a câştigat trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0...

Olympiakos Pireu a câştigat dramatic trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după...
Ultima oră
Pe aceeași temă