30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăInternaționalUn pianist britanic de jazz a murit pe scenă. Cum s-a petrecut...

Un pianist britanic de jazz a murit pe scenă. Cum s-a petrecut tragedia

Pianistul de jazz John Taylor a murit la vârsta de 72 de ani, după ce a suferit un infarct pe scenă, în timpul concertului pe care l-a susţinut la cea de-a şasea ediţie a Saveurs Jazz Festival, informează Mediafax.

Muzicianul britanic a suferit o criză cardiacă pe scena festivalului menţionat, au anunţat organizatorii evenimentului.

Transferat de urgenţă la Spitalul din Angers, celebrul pianist a decedat după câteva ore de la internare, informează lefigaro.fr.

“Carol, soţia lui John Taylor, ne-a anunţat decesul soţului ei, sâmbătă”, precizează comunicatul dat publicităţii de organizatori.

John Taylor a fost victima unui infarct în timp ce susţinea un concert alături de cvartetul coordonat de Stéphane Kerecki.

Născut în 1942, la Manchester, pianistul şi-a descoperit pasiunea pentru jazz ascultând melodiile interpretate de Oscar Peterson şi Bill Evans. Începând din 1969, şi-a lansat cariera muzicală cântând alături de saxofoniştii englezi John Surman şi Alan Skidmore.

Cu o carieră prolifică şi eclectică, John Taylor a cântat de-a lungul anilor alături de numeroşi muzicieni de jazz celebri, precum Lee Konitz, Gil Evans, Kenny Wheeler şi Norma Winstone.

Pendulând între free jazz şi armonii mai melodioase, pianistul britanic a fost nume de marcă al jazz-ului european contemporan.

Cel mai recent album de studio al său s-a intitulat “Nouvelle Vague” şi a fost înregistrat în 2014, alături de Stéphane Kerecki.

 

Cele mai citite

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...
Ultima oră
Pe aceeași temă