14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialIeşeanul care a provocat moartea atletului Ştefan Pavel, condamnat la închisoare cu...

Ieşeanul care a provocat moartea atletului Ştefan Pavel, condamnat la închisoare cu suspendare

Tribunalul Iaşi l-a condamnat, miercuri, pe bărbatul din cauza căruia a decedat atletul Ştefan Pavel, Viorel Vasilică Baciu, la patru ani de închisoare cu suspendare, pentru lovituri cauzatoare de moarte, transmite Mediafax.

De asemenea, instanţa l-a obligat pe Baciu să-i plătească unei rude a victimei suma de 19.000 de lei, cu titlu de daune materiale, dar şi 200.000 de lei, reprezentând daune morale.

Viorel Vasilică Baciu este cel care l-a lovit cu pumnul în faţă pe fostul campion naţional la atletism Ştefan Pavel, în noaptea de 21 spre 22 septembrie 2013. În urma acestui incident, sportivul a suferit un grav traumatism cranio-cerebral şi, după ce a stat 12 zile în comă, a încetat din viaţă la 4 octombrie 2013, părinţii atletului dându-şi acordul pentru prelevarea de organe.

Ştefan Pavel a fost campion naţional la mai multe probe de viteză, la atletism, şi a participat la campionate europene şi la Balcaniadă.

Cele mai citite

Finlanda vrea să aducă rezerviști pentru patrulare la granița cu Rusia

Finlanda plănuiește să folosească rezerviști pentru a patrula la granița comună cu Rusia. Mii de rezerviști ar putea fi trimiși în zonă. Decizia va...

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă