16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialO mumie veche de 7.000 de ani, descoperită de câţiva elevi din...

O mumie veche de 7.000 de ani, descoperită de câţiva elevi din Chile

Mai mulţi elevi chilieni au descoperit o mumie veche de 7.000 de ani în regiunea Arica din nordul acestei ţări sud-americane, scrie Mediafax.

Mumia aparţine culturii Chinchorro. Potrivit cotidianului La Tercera, descoperirea a fost făcută din întâmplare, sâmbătă, în timpul unei expediţii organizate de atelierul de arheologie al Şcolii americane din Morro de Arica, un oraş aflat la o distanţă de 200 kilometri de Santiago de Chile.

În Chile au apărut mai multe zvonuri, recent, potrivit cărora o serie de rămăşiţe arheologice ar fi ieşit la suprafaţă după puternicul seism cu magnitudinea de 8,2 care s-a produs la începutul lunii aprilie, în urma căruia au murit şase persoane.

Această descoperire "subliniază că această zonă trebuie protejată, pentru ea acoperă un mare cimitir precolonial", a declarat Hans Neira, profesorul care a organizat acel atelier de arheologie, în martie, cu scopul de a insufla elevilor "respect faţă de patrimoniul cultural".

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă