15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Un elicopter militar rus s-a PRĂBUȘIT la o demonstrație. Pilotul a...

VIDEO. Un elicopter militar rus s-a PRĂBUȘIT la o demonstrație. Pilotul a MURIT

Un elicopter de atac rus, care participa la o demonstrație aeriană, s-a prăbușit duminică în fața mai multor mii de spectatori, unul dintre piloții săi pierzându-și viața, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit Agerpres

“Unul dintre piloți a murit, celălalt fiind într-o stare satisfăcătoare”, a indicat ministerul într-un comunicat, precizând că accidentul s-a datorat aparent unei deficiențe a sistemului hidraulic, semnalată de pilotul supraviețuitor care a reușit să se catapulteze, conform Ria Novosti. 

Citește și: Avion de mici dimensiuni, PRĂBUŞIT în Brăila. Pilotul aeronavei a MURIT

Sursă video: Youtube/RT

Elicopterul de atac Mi-28N participa la o competiție aeriană Aviadarts, organizată de armata rusă la Riazan, la circa 180 km sud-est de Moscova. Competiția a fost suspendată pentru o zi în urma acestui accident.

Forțele aeriene ruse au decis să suspende toate zborurile elicopterelor Mi-28 după anunțul că accidentul a putut fi provocat de o deficiență tehnică.

“Potrivit pilotului secund, catastrofa s-a produs din cauza unei defecțiuni a echipamentului”, a declarat comandantul Forțelor aeriene ruse, Viktor Bondarev. “Am ordonat suspendarea tuturor zborurilor Mi-28”, până la finalizarea anchetei, a spus el.

Aparatele Mi-28, utilizate de forțele aeriene ruse încă din 2000, sunt exportate de asemenea spre mai multe țări, între care și Irak.

Citește și GALERIE FOTO. Accidente aviatice în România: Câte avioane ușoare s-au prăbușit în ultimii 5 ani

În ultimele săptămâni, cel puțin șase accidente implicând aparate ale armatei ruse au fost înregistrate.

La jumătatea lunii iulie, un bombardier strategic Tupolev Tu-95 s-a prăbușit într-o zonă nelocuită din Extremul Orient rus în cursul unui zbor de antrenament, făcând doi morți.

 

Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă