25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialRusia: Noi condamnări în cazul uciderii jurnalistei Anna Politkovskaia

Rusia: Noi condamnări în cazul uciderii jurnalistei Anna Politkovskaia

Cei cinci acuzaţi în cazul uciderii jurnalistei ruse Anna Politkovskaia au fost declaraţi vinovaţi de un tribunal din Moscova, informează Mediafax.

Patru dintre acuzaţi au fost găsiţi vinovaţi de organizarea unui atentat împotriva jurnalistei Politkovskaia, în holul clădirii în care locuia aceasta, în timp ce al cincilea acuzat a fost găsit vinovat de omor, precizează agenția Interfax.

Un fost locotenent-colonel al poliţiei din Moscova, Dmitri Pavliucenkov, a fost deja condamnat în 2012, pentru implicare în asasinat, la 11 ani de închisoare.

Anna Politkovskaia, ucisă la 7 octombrie 2006 în holul clădirii din Moscova în care locuia, a fost una dintre puţinele jurnaliste ruse care au denunţat abuzurile comise în timpul şi după războiul din Cecenia.

Cele mai citite

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă