30.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialAtac în Turcia: Un soldat, UCIS de PKK și alți zece vameși...

Atac în Turcia: Un soldat, UCIS de PKK și alți zece vameși au fost luați ostatici

Un soldat turc și-a pierdut viața în confruntările cu militanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în sud-estul Turciei și circa zece vameși au fost luați ostatici de către rebelii kurzi în estul țării, a anunțat, duminică, armata turcă, informează Agerpres.

Unsprezece vameși și șoferul lor sunt dați dispăruți de două zile în regiunea Van, în estul Turciei, la frontiera cu Iranul, a afirmat armata pe site-ul său de Internet.

Citește și: Turcia şi SUA creează o zonă demilitarizată în Siria

Nu există pentru moment nici o informație privind soarta lor, dar armata a confirmat că grupul a fost răpit la postul de frontieră Kapikoy, care separă Turcia de Iran, de către ”organizația separatistă teroristă”, exprimare folosită periodic de către armata turcă pentru a desemna PKK, fără a-l numi.

Într-un alt incident, un soldat turc a fost ucis și alți trei răniți în confruntări cu rebelii kurzi în regiunea Diyarbakir (sud-est), a indicat armata.

Citește și: Turcia: Nou atac al rebelilor din PKK. Bilanțul victimelor

Violențele au izbucnit după ce rebelii kurzi au atacat o unitate a armatei care păzea barajul hidroelectric din districtul Kulp, aproape de Diyarbakir. Drept răspuns, armata a întreprins o operațiune pentru ”neutralizarea” rebelilor kurzi aflați la originea atacului.

Cele mai citite

Real Madrid, regina Europei pentru 15-a oară! Cine a fost ales cel mai bun jucător al meciului de pe Wembley

Fundașul spaniol Dani Carvajal, marcatorul primului gol din finala Ligii Campionilor, câștigată de Real Madrid cu scorul de 2-0 în fața Borussiei Dortmund, a...

Românul care a câștigat 600.000 de euro la pariuri, după finala Champions League

Real Madrid a câștigat pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, iar un român se numără printre cei care au beneficiat de...

CEDO obligă statul român să plătească despăgubiri de 7500 de euro unei femei transgen

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a aprobat o decizie care obligă statul român să plătească despăgubiri de 7500 de euro, plus cheltuieli de...
Ultima oră
Pe aceeași temă