15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăExecuția lui Sergiu Lucinschi – fiul fostului președinte al Republicii Moldova Petru...

Execuția lui Sergiu Lucinschi – fiul fostului președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi

Condamnarea definitivă la 3 ani de închisoare a fost aplicată lui Sergiu Lucinschi în 6 februarie 2019, de un complet format din judecătorii Leontina Șerban, Francisca Vasile și Simona Elena Carnaru.

Foarte ciudat și pe interpretări de înregistrări operate de SRI la intervenția personală în dosar, a fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi – este faptul că întregul probatoriu din acest dosar a fost supus atenției fostei șefe a Secției penale a ICCJ Corina Michaela Jijiie, care în ședința din 31 martie spre 1 aprilie 2015 a soluționat cererea de arestare preventivă a lui Sergiu Lucinschi și unui anume Constantin Comăneanu, la cererea DNA, cerere formulată de procuroarea DNA Claudia Rosu (campioană a achitărilor și dosarelor fabricate personalităților de prim rang din România).

Halucinant, se arată în dezvăluirile jurnaliștilor de la Lumea Justiției, șefa pe atunci a Secției penale a ICCJ, judecătoarea Corina Michaela Jijiie a respins cererea de arestare preventivă a lui Lucinschi (Dosar nr. 1306/1/2015) cu o argumentație care a scos la lumină din capul locului că la dosar nu existau niciun fel de probe privind existența infracțiunilor de șantaj și de trafic de influență.

Cu toate acestea, dacă Sergiu Lucinschi și avocatul său Radu Pricop au fost achitați definitiv pentru șantaj, în cazul lui Lucinschi i s-a reținut traficul de influență la o maniera care te lasă mască, exclusiv pe baza interpretării unor interceptări obținute și livrate de SRI, despre care celebrul expert pe voce și vorbire Cătălin Grigoraș a concluzionat în cadrul unei expertize administrate la ICCJ că nu sunt originale și autentice și, atenție, sunt rezultatul unor “trunchieri și colaje”.

Despre aceste interceptări neoriginale și neautentice, însăși judecătoarea Corina Michaela Jijiie a argumentat în Încheierea sa de respingere a propunerii arestării preventive din primăvara lui 2015 că nu pot proba că Sergiu Lucinschi a comis infracțiunile de șantaj și trafic de influență.

 

Cele mai citite

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: “Mă simt ca acasă aici, mă motivează totul”

Dan Petrescu, antrenorul legendar care se întoarce pentru al patrulea mandat la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, a subliniat într-o conferință de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă