15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSUA sancționează, din nou, companiile rusești. Motivul: Neproliferarea nucleară

SUA sancționează, din nou, companiile rusești. Motivul: Neproliferarea nucleară

SUA au impus noi sancțiuni împotriva mai multor companii din Rusia, pe motiv că au încălcat legea privind neproliferarea (nucleară) în legătură cu afaceri cu Iranul, Coreea de Nord și Siria, informează Agerpres.

Documentul, care va fi publicat oficial miercuri, este deja disponibil pesite-ul buletinului guvernului Federal Register.

Pe ”lista neagră”, potrivit textului, au fost incluse Biroul de proiectare din Tula, compania ”Katod”, Corporația ”MiG” și ”Rosoboronexport” (principalul exportator de armament al Rusiei).

Citește și: Acțiunile Rusiei în Ucraina, PENALIZATE din nou de SUA

De asemenea, sancțiunile se aplică tuturor “succesorilor, filialelor și diviziunilor’ acestor companii, se mai spune în documentul consultat de RIA Novosti.

Textul ”prevede sancțiuni împotriva companiilor străine și persoanelor fizice pentru livrările către Iran, Siria și Coreea de Nord a unor materiale sensibile, precum și pentru achiziționarea în aceste țări a unor bunuri, servicii și tehnologii care cad sub incidența (așa-numitelor) liste de control multilaterale”.

În ceea ce privește Iranul, aceste norme sunt în vigoare de la 1 ianuarie 1999, în privința Siriei — de la 1 ianuarie 2005, iar a Coreii de Nord — de la 1 ianuarie 2006.

Aceste noi sancțiuni vizează, de asemenea, companii din alte țări, în special din China, Iran, Sudan, Siria, Turcia, Emiratele Arabe Unite (EAU).

Până acum, Rusia a făcut obiectul unor sancțiuni americane pentru rolul său în criza ucraineană.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă