20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportAntonescu: Băsescu este în continuare preşedinte pentru că Ponta a făcut o...

Antonescu: Băsescu este în continuare preşedinte pentru că Ponta a făcut o sumă de prostii

Crin Antonescu a afirmat duminică, la Piteşti, că Traian Băsescu este în continuare preşedintele României fiindcă “Victor Ponta a făcut o sumă de prostii şi de lucruri incorecte”, liderul liberal invocând pactul de coabitare, numirea şefilor de parchete şi decizia CC pe tema cvorumului la referendum, relatează Mediafax.

”Traian Băsescu e în continuare preşedinte, ba chiar i-a mai crescut cota, pentru că domnul Ponta a făcut o sumă de prostii şi o sumă de lucruri incorecte şi domnul Traian Băsescu va rămâne în aceste condiţii preşedinte până în 21 decembrie”, a declarat Crin Antonescu duminică, la Piteşti, în discursul său de la Delegaţia Permanentă a PNL Argeş.

Crin Antonescu a spus că unul dintre motivele pentru care Traian Băsescu este în continuare preşedinte este acela că Victor Ponta l-a desemnat ministru de interne pe Ioan Rus care, ”în momentul în care s-a ajuns la referendum, a refuzat să ţină cont de solicitările legitime de a reanaliza numărul de alegători şi a comunicat o cifră fantasmagorică”.

Antonescu a adăugat că un alt motiv pentru care Băsescu a rămas preşedinte este acela că ”s-a intervenit în plan diplomatic în forţă în favoarea sa”, dar şi acela că ”la nivelul Curţii Constituţionale s-a produs acea erată care a schimbat textul de referinţă din Legea referendumului în Legea alegerilor prezidenţiale şi aşa s-a reinterpretat cvorumul”.

”Domnul Traian Băsescu este în continuare preşedintele României pentru că Victor Ponta, cu aproape cinci milioane de voturi în spate, pe care le-am luat împreună, a preferat să semneze un pact de coabitare care să-l legitimeze pe el ca prim-ministru, şi nu voturile pe care noi le-am obţinut de la cetăţenii români”, a mai spus Crin Antonescu.

El a adăugat că un alt motiv pentru care Băsescu este preşedinte este acela că premierul Victor Ponta a negociat cu preşedintele Băsescu numirea şefilor principalelor Parchete. Preşedintele PNL a ţinut să sublinieze că nu a avut şi nu are nicio înţelegere cu Traian Băsescu.

”Am fost, atât în vara lui 2012 cât şi în toate celelalte momente – pact de coabitare, cârdăşia cu procurori, introducerea accizei chiar – am fost pe poziţii foarte ferme, chiar dacă aceste poziţii m-au costat din punctul de vedere al imaginii, al complicării unor relaţii diplomatice pe care a durat foarte mult să le repar, dar le-am reparat” a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a participat, duminică, la Piteşti, la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Argeş. La reuniune, au fost prezenţi, de asemenea, Ludovic Orban, Adina Vălean, fostul ministru al Economiei Andrei Gerea, precum şi lideri liberali din alte judeţe.

Cele mai citite

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...
Ultima oră
Pe aceeași temă