16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialUngaria va trimite autobuze pentru imigranţi, care să îi ducă la graniţa...

Ungaria va trimite autobuze pentru imigranţi, care să îi ducă la graniţa cu Austria

Guvernul Ungariei a anunţat, vineri, că va trimite autobuze care să ducă sute de imigranţi la frontiera cu Austria, relatează Associated Press, citată de Mediafax. .

Şeful de Cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, a anunţat, vineri seara, în Parlament, că vor fi trimise autobuze, deoarece “siguranţa transportului ungurilor nu poate fi pusă în pericol”.

Citeşte şi: Gaze lacrimogene la un centru de primire a imigranţilor din Ungaria, după ce 300 de persoane au evadat

Lazar a declarat că Ungaria a cerut Austriei să-şi clarifice poziţia faţă de imigranţi, dar că nu a primit încă un răspuns.

“Criza migraţiei zguduie Ungaria”, a subliniat şeful de Cabinet al lui Orban, dând vina pe “comunicările contradictorii” ale Germaniei şi incomentenţa Uniunii Eurpene (UE) pentru această criză.

Aproximativ 1.200 de imigranţi furioşi au plecat vineri de la Gara Keleti din Budapesta, pe jos, de-a lungul principalei autostrăzi, către Viena.

Cele mai citite

Pariază pe șansele României în EURO 24. Va trece de faza grupelor?

EURO 24 se apropie rapid, aducând cu sine nu doar spectacolul fotbalistic european, dar și o mare de oportunități pentru pasionații de pariuri sportive....

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...
Ultima oră
Pe aceeași temă