19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialUngaria va trimite autobuze pentru imigranţi, care să îi ducă la graniţa...

Ungaria va trimite autobuze pentru imigranţi, care să îi ducă la graniţa cu Austria

Guvernul Ungariei a anunţat, vineri, că va trimite autobuze care să ducă sute de imigranţi la frontiera cu Austria, relatează Associated Press, citată de Mediafax. .

Şeful de Cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, a anunţat, vineri seara, în Parlament, că vor fi trimise autobuze, deoarece “siguranţa transportului ungurilor nu poate fi pusă în pericol”.

Citeşte şi: Gaze lacrimogene la un centru de primire a imigranţilor din Ungaria, după ce 300 de persoane au evadat

Lazar a declarat că Ungaria a cerut Austriei să-şi clarifice poziţia faţă de imigranţi, dar că nu a primit încă un răspuns.

“Criza migraţiei zguduie Ungaria”, a subliniat şeful de Cabinet al lui Orban, dând vina pe “comunicările contradictorii” ale Germaniei şi incomentenţa Uniunii Eurpene (UE) pentru această criză.

Aproximativ 1.200 de imigranţi furioşi au plecat vineri de la Gara Keleti din Budapesta, pe jos, de-a lungul principalei autostrăzi, către Viena.

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă