17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInternaționalBeyonce, materie de studiu la o universitate din SUA

Beyonce, materie de studiu la o universitate din SUA

Departamentul de studii feministe şi de gen al Universităţii Rutgers, din New Jersey, a introdus în programă un curs intitulat “politizarea lui Beyonce”.Doctoradul universităţii care predă acest curs a afirmat că a luat ca exemplu cariera lui Beyonce ca modalitate de a explora strategiile referitoare la rasă, gen şi sex din Statele Unite ale Americii, scrie Fox News, citat de b1tv.

Acesta spune că prin acest curs intenţionează să ajute studenţii să capete o gândire mai critică în legătură cu conţinutul publicat în mass-media.

În timpul cursului, vor fi urmărite şi comentate videoclipurile şi versurile cântecelor lui Beyonce, completate de lecturi din autoare feministe de culoare.

Pe lângă acest curs despre Beyonce, Universitatea Rutgers mai oferă un curs care studiază teologia versurilor din cântecele lui Bruce Springsteen.

Altă universitate americană ce studiază cultura pop este Universitatea din Georgetown, care are un curs despre “sociologia hip-hopului: teodiceea urbană a lui Jay-Z”.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă