3 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cine au fost eroii care au pierit în IADUL din clubul...

FOTO. Cine au fost eroii care au pierit în IADUL din clubul Colectiv

În iadul declanşat, vineri, în clubul Colectiv din Capitală, au pierit doi tineri care au pus vieţile altor mai presus de vieţile lor. Toboşarul trupei „Bucium”, Adrian Rugină, şi fotograful şi bloggerul Claudiu Petre au salvat cel puţin 10 oameni.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu Adrian Rugină şi Claudiu Petre, 

Potrivit unui martor, Adrian Rugină s-a aruncat de mai multe ori în flăcări şi a salvat cinci persoane. „Dacă o secretară de politician ajunge să fie decorată de trei ori atât de Băsescu cât și de Iohannis, inclusiv cu Steaua României în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincție pe care statul român i-o poate oferi unei persoane, și asta doar pentru simplul merit de a-i face cafeaua lui Gabriel Oprea în fiecare dimineață, atunci mă întreb oare ce recunoaștere ar merită prietenul meu Adrian Rugină, care și-a dat viață eroic vineri seară, aruncându-se repetat în flăcări și salvând alte cinci vieți din infernul de la Colectiv… nu că l-ar aduce înapoi o decorație post-mortem, dar cred că a venit timpul să recunoaștem și să respectăm și adevărată valoare umană, nu doar impostura.”, a scris pe Internet unul dintre prietenii toboşarului.

Pe pagina de Facebook a lui Claudiu Petre, mai mulţi oameni l-au numit erou : „Ești încă un erou , chiar dacă ești deja acolo sus , te simțim printre noi , eroul româniei , nimeni nu are o inimă atât de mare că ține , dumnezeu a vrut să te aibă lângă el , să te salveze din lumea asta rea și încruntată , să te ducă la îngeri păzitori , într-o lume unde te poți odihni printre îngeri”, „Dumnezeu sa te ierte! Eşti un adevărat erou” şi „Ai plecat mult prea devreme , aici era nevoie de oameni ca tine! Să te odihneşti în pace suflet bun!”.

Peste 8.000 de oameni au semnat o petiţie online prin care cer ca Adrian Rugină şi Claudiu Petre să fie declaraţi Eroi Naționali și să li se acorde onorurile cuvenite.

În urma incendiului care a izbucnit, vineri, în clubul Colectiv din Caitală, au murit 30 de persoane, iar alte aproximativ 140 de persoane rănite au fost internate în mai multe spitale din București.

În urma tragediei, Guvernul a instituit doliu național pentru zilele de 31 octombrie, 1 noiembrie și 2 noiembrie.

Anchetatorii au început, duminică, la Poliţia Capitalei, audierea unor martori de la incendiu. Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a preluat coordonarea anchetei. Primele acuzații sunt: omor calificat și distrugere calificată.

O echipă medicală din Israel a venit în România ca să vină în ajutorul răniţilor în incendiu, internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni, dar şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Aproximativ 8.000 de oameni de toate vârstele s-au adunat, duminică la prânz, în Piața Universității, pentru a merge împreună până la clubul Colectiv, într-un marș dedicat victimelor incendiului de vineri seară. La clubul Colectiv, au fost întâmpinați de alți 3.000 de oameni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă