13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinistrul Transporturilor: TAROM-ul va relua cursa Bucureşti-Beijing

Ministrul Transporturilor: TAROM-ul va relua cursa Bucureşti-Beijing

Ministrul Transporturilor a anunţat că TAROM-ul va relua cursa pe ruta Bucureşti-Beijing cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână.

“Am discutat cu conducerea TAROM şi cursa Bucureşti-Beijing va fi reluată, pentru început cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână”, a spus Ramona Mănescu în şedinţa de Guvern.

Citeşte şi: Cursa Bucureşti – Beijing suspendată din cauza unor mari companii aeriene?

Premierul Ponta a arătat, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că, în pofida probleme logistice, compania aeriană Tarom trebuie sprijinită pentru reluarea zborurilor directe pe ruta Bucureşti-Beijing, considerând că acesta va fi un semn bine primit.

O astfel de cursă a existat în România pentru scurt timp, însă ea a fost desfiinţată în 2003 de către compania aeriană Tarom din raţiuni financiare. Chinezi au decis să mute cursa în Ungaria.

“Cred că la vremea respectivă au fost demersuri a marilor linii aeriene care au reuşit să convingă autorităţile să renunţe la această linie. Un director nu putea să ia decizia asta, a fost o decizie a consiliului de administraţie. Nimeni nu poate să ştie dacă celelalte companii străine au făcut lobby, însă este posibil. Unde companiile aeriene sunt de stat, acolo este o decizie politică”, a declarat Gabriel Ghelmegeanu, preşedintele camerei de comerţ româno-chineze în emisiunea Dezbaterile RL cu Sabina Fati.

Citeşte şi: Ministrul Transporturilor: Categoric nu vindem TAROM-ul

Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

După Milano, Manele pe tot Mapamondul. Acum, pe prima scenă în Insulele Solomon

Ilustrație: Marian Avramescu După mulți ani în care momentul era anticipat, dar tot nu se fructificau previziunile, manelele românești chiar au reușit să cucerească...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă