11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportPocora: Băsescu nu are legitimitate să comenteze măsurile economice

Pocora: Băsescu nu are legitimitate să comenteze măsurile economice

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, miercuri, că preşedintele Traian Băsescu nu are legitimitate să comenteze măsurile economice ale Guvernului, de vreme ce în perioada guvernării PDL şeful statului a susţinut măsuri care au dus la închiderea a mii de firme mici şi mijlocii.

“Dacă cineva stă să-l mai asculte pe Traian Băsescu atunci când vorbeşte despre mediul de afaceri, despre dezvoltarea mediului de afaceri în România, cred că e o pierdere de vreme. Cu toţii am fost martori în guvernarea lui Traian Băsescu, în urmă cu câţiva ani, când a venit şi ne-a vorbit despre un nou acord cu FMI, cu toţii am fost prezenţi în România lui Traian Băsescu atunci când a majorat TVA, cu toţii am fost prezenţi aici când Traian Băsescu vorbea despre promovarea unor iniţiative ale Guvernului Boc prin care erau închise mii de firme mici şi mijlocii, prin urmare Traian Băsescu nu are niciun fel de legitimitate să vorbească pe acest subiect”, a declarat Pocora.

Citeşte şi: Băsescu: s-au inventat noi taxe pentru a alimenta ”omul gras” – aparatul bugetar 

Purtătorul de cuvânt al PNL a apreciat că pentru prima oară, în cadrul negocierilor cu FMI, Guvernul reuşeşte să-şi impună şi din punctele şi angajamentele sale în faţa Fondului, transmite Mediafax.

“Subliniez aici faptul că s-a păstrat cota unică, faptul că iată, am reuşit să obţinem un angajament ferm cu FMI pentru scăderea CAS din a doua jumătate a anului viitor, iată că se poate să discuţi cu FMI şi de pe alte poziţii, nu aşa cum ne-a obişnuit Traian Băsescu şi gaşca lui”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că în prezent constată că se trece la crearea de taxe noi, care să hrănească sistemul bugetar, el precizând că astfel se ajunge iar la situaţia în care “omul gras – statul, se urcă în spatele omului slab – economia”, ceea ce este greşit.

Citeşte şi: Ivan: Băsescu vrea ca România să se întoarcă la măsurile de austeritate din 2010

“Observ o schimbare în politica internă. Îmi aduc aminte de anul de criză profundă 2010, cu măsuri extrem de dure, luate pentru a nu se pune nimic în spatele IMM-urilor. Acum observ o schimbare a ponderii şi cred că este greşit: se trece din nou la inventarea de taxe, impozite, care să aducă bani la buget pentru a hrăni aparatul bugetar. O spun ca un semnal extrem de serios şi afirm fără rezerve că este greşit”, a spus preşedintele, la o reuniune a mediului de afaceri.

El a precizat că a fost unul dintre artizanii momentului 2005, când s-a introdus cota unică, fapt ce a dus la o relansare a economiei, şi când numărul taxelor s-a redus.

“Procesul nu mai continuă, s-a ajuns la situaţia de a lucra în favoarea omului gras, statul, care se aşează pe omul slab, încă mult mai slab, care este economia reală”, a spus Băsescu, menţionând că lansează un semnal de alarmă foarte serios, care trebuie luat în considerare.

Băsescu a mai declarat că după macrostabilizarea economică începută în 2011 a sperat că va veni un guvern care să creeze condiţii de relansare economică, precizând că acestea nu au fost create şi că speră ca bugetul pe 2015 să fie al relansării, dacă cel pe 2014 va fi al stagnării.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă