31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialFostul preşedinte francez, Jaques Chirac, a fost spitalizat

Fostul preşedinte francez, Jaques Chirac, a fost spitalizat

Fostul președinte francez Jacques Chirac a fost spitalizat, miercuri, la Paris, pe motiv că se simţea “slăbit”, de câteva zile. Cu toate acestea, starea sa de sănătate nu prezintă “ niciun motiv de îngrijorare”, informează Agepres.

Chirac, în vârstă de 83 de ani, a fost spitalizat pentru un control general al stării sale de sănătate. Potrivit fiicei fostului preşedinte, Chirac urmează să rămână pentru câteva zile în spital.

‘Starea sa nu prezintă nicio îngrijorare’, a reiterat fiica cea mică a fostului șef de stat, care a fost responsabilă cu comunicarea în timpul președinției sale. 

Jacques Chirac, care s-a opus războiului SUA în Irak, este un personaj pitoresc și popular al vieții politice franceze, al cărui parcurs profesional a fost, de asemenea, marcat de probleme juridice.

De două ori ales la conducerea statului, în 1995 și în 2002 — în finalul unui duel inedit cu reprezentantul partidului de extrema dreaptă Frontul Național — cei 12 ani petrecuți la putere au făcut ca el să fie președintele cu cel mai lung mandat după predecesorul său socialist, François Mitterrand.

 

Cele mai citite

NATO trece mai multe rachete nucleare din depozitare în “standby”, anunță Stoltenberg

NATO își trece mai multe focoase nucleare din starea de depozitare în cea de "standby", a anunțat secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg,...

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...

Rusia – Ucraina, ziua 845. “Vom fi alături de Ucraina până când va învinge”, anunță președintele SUA, Joe Biden

"Vom fi alături de Ucraina până când va învinge în acest război", a anunțat președintele SUA, Joe Biden, în contextul conferinței de pace care...
Ultima oră
Pe aceeași temă