11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialDosarul "Mafia Cărnii". Sechestre la 40 de ferme zootehnice, pe 50 de...

Dosarul “Mafia Cărnii”. Sechestre la 40 de ferme zootehnice, pe 50 de imobile, pe conturi bancare pentru recuperarea a peste 70 de milioane de euro

În dosarul “Mafia Cărnii”, procurorii anticorupţie au pus sechestru asigurator pe conturile a 40 de ferme agrozootehnice, pe 40 de imobile, pe conturile bancare ale celor 46 de arestaţi şi învinuiţi pentru a recupera prejudiciile de peste 70 de milioane de euro cauzate de evaziune. 

Dintre cei 29 de reţinuţi luni  de către procurorii anticorupţi, instanţele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au arestat preventiv 16 inculpaţi, între care figurează şi libanezii protejaţi de senatorul PSD Nicolae Bădălău ( fraţii Elias) şi procurorul şef Angela Nicolae ( libanezul Rami Ghaziri).

Citeşte şi: Dosarul Mafia Cărnii. Procurorul şef, protectorul REŢELEI, arestat alături de fiu – STENOGRAME din dosar

Ancheta procurorilor DNA, pe lîngă faptul că a destructurat o vastă reţea de evaziune fiscală cu prejudicii de peste 70 de milioane de euro, a dezvăluit şi faptul că  au puse în vânzare sute de tone de carne de pui expirată sau infestată cu salmonela, cum a fost cazul unor loturi provenite de la Avicola Călăraşi, retrase din lantul de supermarket Selgros.

Cei arestaţi sunt: MOUBARAK MAHMOUD SLEIMAN,  MASRI MAHMOUD MOHAMED, BURLACU ANTONIO LAURENŢIU, LUNGU RĂZVAN ADRIAN, ABDUL MOUNIM AL ZAID, CORBU VASILE, RĂDULESCU GEORGIAN, DĂNILĂ FLORIN, ŞTEFAN SORIN CRISTIAN, EL MADHOUN SUHEIL RASHID SELIM AHMED,  RAMI GHAZIRI, EL KHOURY ELIAS, EL KHOURY CHARBEL şi SĂRĂCUŢU ADRIAN, NICOLAE ANGELA EUGENIA (procuror şef) şi NICOLAE DANIEL (avocat, fiul procurorului)

Citeşte şi: Suspiciuni de SALMONELA: Tone de carne de pasăre de la Avicola Călăraşi, retrase din magazinele Selgros

 Instanţa supremă  a dispus cercetarea în libertate, dar a instituit măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile faţă de 12 inculpaţi, respectiv faţă de SORA CAMELIA, NEAGU GEORGETA, GHERBEZAN PETRA, ALI A. ALI, ATEF EL SAID ABD EL AZIZ EL KELEINI, DAHER ORLANDO EMIL ( de la Avicola Călăraşi), MOUHAMED KOULI, OMAR HAMID, CHRAIF ALI, MARDARE ANDREI VIOREL, ZAYED HUSSEIN şi ŢIGĂNILĂ MIHAIL RĂZVAN.

  Unii dintre evazionişti erau cercetaţi şi de  filiala Ploieşti a DNA

 Serviciul Teritorial Anticorupţie Ploieşti ancheta  de ceva timp reţeaua formată din  MOUBARAK MAHMOUD SLEIMAN, ABDUL MOUNIM AL ZAID ,RAMI GHAZIRI ,ZAYED HUSSEIN pentru infracţiuni săvîrşite în perioada mai 2010 – august 2012 (iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani în modalitatea transferului de bunuri cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri şi al deducerii ilegale a TVA). 

Reţeaua lui Rami Ghaziri din Crevedia şi Tărtăşeşti, protejată de procurorul şef

Rami Ghaziri, protejatul procurorului şef Angela Nicolae de la Parchetul General, în calitate de administrator şi director general al SC AVICOLA CREVEDIA SA Crevedia, jud. Dâmboviţa respectiv administrator al SC AVICOLA TĂRTĂŞEŞTI SA Tărtăşeşti, jud. Dâmboviţa, a evidenţiat în actele contabile ale celor două societăţi operaţiuni fictive privind livrări intracomunitare de mărfuri către societăţi comerciale de tip fantomă din Bulgaria, Ungaria şi Cipru, în realitate mărfurile fiind comercializate pe teritoriul României, prin folosirea unui circuit economic  având ca beneficiari finali ai mărfii societăţile comerciale reprezentate de învinuit (furnizori iniţiali ai produselor), membre ale holdingului AGROLI (SC AVICOLA CREVEDIA SA, SC SYNERGY  INVEST SRL, SC AVICOLA TĂRTĂŞEŞTI şi SC AGROLI GRUP SRL, controlate tot de Rami şi cei trei asociaţi ai săi)

Prejudiciile statului in dosarul de la Ploieşti: circa 40 de milioane de euro făcute numai de firmele holdingului controlat de RAMI. Banii au fost exportaţi în LIBAN pentru a fi spălaţi

 Prejudiciile cauzate   bugetul de Avicola Crevedia SA şi Tărtăşeşti SA sunt de  89.988.299 lei reprezentând TVA dedus ilegal.

Citeşte şi: STENOGRAME în dosarul MAFIA CĂRNII. Băiatul procurorului şef se milogea pentru 500 de euro

De asemenea, inculpatul GHAZIRI RAMI a solicitat şi obţinut, fără drept, de la bugetul general consolidat, suma totală de 80.378.868 lei (din care 72.063.601 lei în cazul SC AVICOLA CREVEDIA SA şi 8.315.267 lei  în cazul  SC AVICOLA TĂRTĂŞEŞTI SA) cu titlu derambursare şi/sau compensare de TVA, urmare a livrărilor intracomunitare fictive declarate de cele două societăţi

În aceeaşi perioadă de timp, GHAZIRI RAMI a transferat (plasat) fondurile provenite din săvârşirea infracţiunilor de  evaziune fiscală în conturile din Liban deschise pe numele  unor cetăţeni de origine libaneză,  membri ai familiei sau societăţi comerciale pe care le controlează în ţara respectivă, după care sumele de bani au fost redirecţionate către conturi din România, fiind destinate acordării unor împrumuturi/investiţii firmelor româneşti deţinute de acesta. Ulterior, o parte din aceste fonduri s-au reîntors în Liban având o aparenţă de legalitate conferită de interpunerea unor operaţiuni justificate din punct de vedere economic şi comercial cum ar fi „rambursări împrumuturi”, plăţi aferente unor  operaţiuni de comerţ exterior, etc.

Procurorul cerea cate 500 de euro pentru a proteja o evaziune de 40 de milioane de euro?

Banii ceruţi pentru protecţie de băiatul procurorlui şef Angela Nicolae de la Parchetul General care i-ar fi asigurat protecţia lui RAMI erau sume modice de 500 de euro, 2000 de lei sau  5000 de lei în comparaţie cu cifra evaziunii de peste 40 de milioane de euro.

 Toţi cei patru inculpaţi urmează a fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Tribunalul Prahova.

 RAMI Ghaziri,  MOUBARAK MAHMOUD SLEIMAN şi   ALZAID ABDULMOUNIM au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 29 de zile şi la Bucureşti, în dosarul instrumentat de DNA central  (dosar complex evaziune fiscală de 70 de milioane de euro şi corupţie).  Faţă de ZAYED HUSSEIN, judecătorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

 În vederea recuperării prejudiciului, procurorii ploieşteni au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra activelor SC AVICOLA CREVEDIA SA Crevedia, jud. Dâmboviţa şi SC AVICOLA TĂRTĂŞEŞTI SA, asupra conturilor bancare şi părţilor sociale deţinute de inculpatul Ghaziri Rami la SC AGROLI GROUP SRL Crevedia, valoarea bunurilor sechestrate acoperind în totalitate prejudiciul cauzat.

INTERCEPTĂRI-  convorbiri telefonice şi sms-uri:

În data de 30.06.2013, magistratul Angela Nicolae a pretins, prin intermediul fiului său, înv. Nicolae Daniel, de la acelaşi om de afaceri suma de 5000 RON.

– la ora 20:47:10, NICOLAE DANIEL de la postul telefonic 072446 trimite către postul telefonic 0744242 utilizat de GHAZIRI ( patron de firmă-nn) un mesaj cu următorul conţinut :

“Bunăseara domnu Rami sunt cu mama lăngă min si vă ăntreabă măine cănd mia-ti spun să vin la dvs să vb ma ăntrebat şi că vă roagă să o ajutaji şi pe ia cu ce ia-ti promis să plătească si ea cele 2 rate la bancă adică 50000 de milioane vechi”.

Citeşte şi: MAFIA CĂRNII: Cine sunt protejaţii senatorului PSD Nicolae Bădălău, învinuit de trafic de influenţă într-un dosar de evaziune de 50 de milioane de euro

– la ora 22:32:59, NICOLAE EUGENIA-ANGELA de la postul telefonic 072735, trimite un mesaj către postul telefonic 02222 utilizat de RAMI GHAZIRI:

“La ce ora sa fie Daniel maine la dvs in legatura cu ofertele si problemele discutate.?Va rog sa-i raspundeti maine dimineata la telefon ca sa stie cand sa plece din Bucuresti sau sa-i spuneti in seara asta”.

În ziua de 01.07.2013, la ora 11:14:59, NICOLAE EUGENIA-ANGELA de la postul telefonic 072435, trimite un mesaj către postul telefonic 074222 utilizat de RAMI GHAZIRI:

“La ce ora poate Daniel sa treaca astazi pe la dvs?”

– la ora 19:02:14, NICOLAE EUGENIA ANGELA de la postul telefonic 075435 primeşte un mesaj de la postul telefonic 034446 utilizat de NICOLAE DANIEL :

“Âti dau o veste bună am vb cu alina şi a zîs că mă sună măine să iau ăia asta dupâ i-am trimîs sms lu doctoru”.

Citeşte şi: EXCLUSIV Senatorul Bădălău, incompatibil cu calitatea de parlamentar

– la ora 20:59:39, NICOLAE EUGENIA ANGELA de la postul telefonic 0735435, trimite un mesaj către postul telefonic 0242222 utilizat de RAMI GHAZIRI:

Va rog sa-i raspundeti la mesajul trimis de Daniel mai devreme

8. În data de 25.07.2013 înv. Nicolae Angela Eugenia a pretins de la înv. Rami Ghaziri, tot prin intermediul înv. Nicolae Daniel sumele de 20.000 RON lunar şi 3000 RON, aceasta din urmă cu explicaţia achitării contravalorii unor reparaţii la autoturismul folosit de fiul său NICOLAE DANIEL.

– la ora 19:04:54, EUGENIA ANGELA NICOLAE aflată la postul telefonic 072775 l-a apelat pe NICOLAE DANIEL aflat la postul telefonic 0734446:

NICOLAE DANIEL: Da, mama.

: EUGENIA ANGELA NICOLAE: Eu sunt într-o pauză, acuma, la şedinţa asta. Dă-i acuma lu’ EMIL telefon, dar în momentu’ ăsta să-i dai telefon. Mă rog, el îmi spusese mie că voi aţi cerut şi aia şi aia şi aia… dă-i un telefon acuma, pentru că el zicea ca să te duci mâine la el, acolo la Crevedia. I-am spus că: domne, maşina e-n service, e nu ştiu ce. Dă-i acuma un telefon şi vorbeşte cu el.

NICOLAE DANIEL: Da, bine, hai că acuma-i dau.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă