22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialBenjamin Netanyahu: Iranul trebuie să renunţe la "programul nuclear militar"

Benjamin Netanyahu: Iranul trebuie să renunţe la “programul nuclear militar”

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a cerut luni Iranului să renunţe la “programul nuclear militar”, propunând, în cadrul întrevederii cu preşedintele SUA, Barack Obama, intensificarea sancţiunilor împotriva republicii islamice, relatează Mediafax.

Benjamin Netanyahu a făcut aceste declaraţii la trei zile după prima convorbire directă pe care Barack Obama a avut-o cu noul preşedinte iranian, Hassan Rohani.

“Este imperativ ca Iranul să nu se doteze cu arme nucleare, premierul Netanyahu şi cu mine am fost de acord asupra acestei chestiuni de la început”, a declarat Obama.

“Aşteptăm acţiuni din partea Iranului care să confere încredere comunităţii internaţionale”, a adăugat Obama.

“Trebuie să oferim o şansă diplomaţiei, trebuie să vedem dacă liderii iranieni vorbesc într-adevăr serios când promit să respecte reglementările internaţionale”, a continuat Obama.

“Dar începem negocierile cu atenţie maximă. Nu vor fi facile”, a adăugat preşedintele SUA, avertizând să menţine opţiunea militară pentru a constrânge Iranul să îşi respecte obligaţiile. “Nu vom renunţa la nicio posibilitate, nici la opţiunea militară”, a încheiat preşedintele SUA.

Cele mai citite

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă