31 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialAtacatorul sinucigaş de la Saint-Denis a fost identificat

Atacatorul sinucigaş de la Saint-Denis a fost identificat

Teroristul care s-a detonat pe 18 noiembrie, în timpul unui asalt al poliţiştilor asupra unui apartament de la Saint-Denis, la periferia Parisului, la câteva zile după atacurile de la 13 noiembrie, a fost identificat drept Chakib Akrouh, în vârstă de 25 de ani, relarează AFP, citată de Mediafax.

Chakib Akrouh, născut pe 27 august 1990 în Belgia, a fost identificat prin comparaţie genetică cu mama sa, a anunţat joi procurolul Parisului François Molins, într-un comunicat.

Anchetatorii cred că acest kamikaze a participat la atacurile din 13 noiembrie la terase ale unor cafenele şi restaurante pariziene împreună cu presupusul organizator al atacurilor, Abdelhamid Abaaoud, ucis în asaltul de la Saint-Denis.

Opt dintre membrii comandourilor care au comis atacurile sunt, astfel, identificaţi în acest moment.

Este vorba despre Abaaoud, Brahim Abdeslam şi Chakib Akrouh – în echipa de la terase, Omar Mostefaï, Samy Amimour şi Foued Mohamed-Aggad – la Bataclan şi despre Bilal Hadfi – la Stade de France. Salah Abdeslam, suspectat că cel puţin a transportat cu maşina echipa de kamikaze de la Stade de France, este căutat în mod activ.

Ceilalţi doi kamikaze de la Stade de France au intrat în Europa pe 3 octombrie, pe Insula greacă Leros, împreună cu un val de migranţi, cu ajutorul a două paşapoarte siriene false, pe numele Ahmad Al-Mohammad şi Mohammad Al-Mahmod.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Justin Timberlake a fost arestat și pus sub acuzare pentru conducere sub influența alcoolului

Justin Timberlake a fost arestat pentru conducere sub influența alcoolului în Long Island, New York. Un reprezentant al Departamentului de Poliție Sag Harbor a declarat...

Marea Britanie: Două noi sondaje îi dau câștigători categorici pe laburiști în fața conservatorilor

Cu două săptămâni înainte de alegerile legislative din Marea Britanie, două noi sondaje publicate miercuri prezic o victorie istorică a laburiştilor împotriva conservatorilor aflaţi...

Premierul britanic Sunak ar urma să-și piardă locul în Parlament

Rishi Sunak ar urma să devină primul prim-ministru britanic în exercițiu care își pierde propriul loc în Parlament la alegeri, potrivit unui sondaj de...
Ultima oră
Pe aceeași temă