16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialANI: Fostul deputat Stelian Ghiţă, în posibil conflict de interese, după ce...

ANI: Fostul deputat Stelian Ghiţă, în posibil conflict de interese, după ce şi-a anagajat o rudă

Fostul deputat Stelian Ghiţă-Eftimie s-ar fi aflat în conflict de interese în legislatura 2008-2012, după ce ar fi angajat un fin de gradul I la biroul parlamentar, arată Agenţia Naţională de Integritate, potrivit Mediafax. ANI a sesizat Parchetul Curţii de Apel Bacău în cazul fostului deputat.

“Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă şi penală în cazul lui Ghiţă- Eftimie Stelian, fost deputat în Parlamentul României în mandatul 2008 – 2012. Starea de conflict de interese a intervenit ca urmare a încheierii de către acesta a unui contract civil prin care s-a realizat un folos material pentru Buruiană Mihai-Daniel, afin de gradul I cu acesta”, se arată într-un comunicat ANI.

Fostul deputat Ghiţă-Eftimie (PDL – n.r.) a încheiat un contract civil prin care Mihai Daniel Buruiană, afin de gradul I cu acesta, a fost angajat în cadrul Biroului parlamentar al Circumscripţiei electorale nr. 29 şi a obţinut astfel venituri salariale de 55.526 de lei.

“Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 253¹ din Codul Penal al României”, se arată într-un comunicat al ANI.

Reprezentanţii ANI l-au informat pe Stelian Ghiţă- Eftimie despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Fostul parlamentar a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, ea nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...
Ultima oră
Pe aceeași temă