23 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialUn acord privind securitatea permite redeschiderea aeroportului Bruxelles-Zaventem

Un acord privind securitatea permite redeschiderea aeroportului Bruxelles-Zaventem

Guvernul belgian şi sindicatele poliţiştilor care cer o securitate sporită pe aeroporturile belgiene după atentatele de la Bruxelles au ajuns la un acord vineri seară, situaţie ce permite redeschiderea aeroportului internaţional Zaventem, a informat un responsabil sindical, citat de AFP, preluată de AgerpresRedeschiderea parţială a ghişeelor de check-in într-o clădire provizorie şi primele zboruri cu plecare de pe Zaventem ar putea să nu intervină înainte de duminică a afirmat purtătoarea de cuvânt a companiei Brussels Airport, Florence Muls. 

“Există un acord, fără ezitare, din partea celor patru sindicate ale poliţiştilor” care au obţinut întăriri în personal şi materiale pentru toate aeroporturile din Belgia, a declarat un responsabil al SLFP-Police, Vincent Gilles, la finalul unei şedinţe de criză cu reprezentanţi ai ministrului de interne Jan Jambon. 

Redeschiderea aeroportului Bruxelles-Zaventem, “pregătit tehnic” încă de joi pentru reluarea parţială a activităţii sale, a fost suspendată în aşteptarea acestui acord, după ce sindicatele poliţiştilor au ameninţat cu greva dacă nu obţin măsuri de securitate suplimentare. 

Principala revendicare a sindicatelor de poliţişti a fost garantarea controlului sistematic al tuturor pasagerilor şi bagajelor acestora la intrarea în aeroport. Vincent Gilles a informat că au avut “90%” câştig de cauză, obţinând ca aceste controale să aibă loc înainte de trecerea zonei vamale rezervate numai pentru pasagerii care se îmbarcă. 

Liderul sindical a subliniat că aeroportul, închis după atentatele de pe 22 martie, se va redeschide “în următoarele zile”. Acum este “o decizie politică”, a precizat el.

Cele mai citite

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

A omorât sau nu, cu mașina, baronul Horia Teodorescu un om la Măcin-Tulcea

Baronul PSD Horia Teodorescu candidează pentru al patrulea mandat de președinte al Consiliului Județean Tulcea, dar nici până astăzi nu a clarificat evenimentul...

Paradox: forța de muncă mai scumpă, productivitate mai mică

Un paradox economic al României este acela că, în timp ce costurile cu forța de muncă se măresc, productivitatea scade, semnalează un articol publicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă