27.6 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialCum motivează belgianul Faycal Cheffou arestarea sa, în legătură cu atentatele din...

Cum motivează belgianul Faycal Cheffou arestarea sa, în legătură cu atentatele din Bruxelles

Belgianul Faycal Cheffou, care a fost arestat de autorități, pe motiv că ar fi fost atacatorul care a supraviețuit atentatului de pe Aeroportul Zaventem a declarat că arestarea sa a reprezentat doar o tentativă de a liniști populația. El a fost eliberat la scurt timp după arestare, din lipsă de probe, informează EFE, citat de Agerpres.

Cheffou a declarat, într-un interviu telefonic acordat publicaţiei La Derniere Heure că după atentate, populația era „agitată”, astfel că o prioritate a statului a fost „calmarea populației”.

Totodată, bărbatul a precizat că evenimentul i-a ruinat viaţa şi încă nu poate să iasă din casă. Mai mult, el a declarat că în timpul interogatoriului la poliţie, a fost dezbrăcat complet şi chiar lovit. 

O fotografie cu teroriştii care au acţionat pe 22 martie la aeroportul Zaventem arată trei indivizi unul lângă celălalt împingând cărucioare de bagaje, dintre care doi kamikaze îmbrăcaţi în negru şi un al treilea care poartă o pălărie şi care nu s-a sinucis în atacuri. 

Poliţia încă îl caută pe acesta, după ce s-a infirmat că „bărbatul cu pălărie” este Faycal Cheffou. Totuşi, acesta din urmă, care se prezintă drept ziarist autonom, a recunoscut în interviu că a mai avut de-a face cu justiţia belgiană. El mai susţine că ştia că este supravegheat de serviciile de securitate, fiind bănuit că a recrutat persoane pentru organizaţii islamiste. De altfel, deşi se află în libertate, împotriva sa a fost formulată o acuzaţie preliminară de participare la activităţile unei grupări teroriste.

35 de persoane au murit și peste 300 au fost rănite în cele trei explozii care au avut loc pe aeroportul Zaventem și la o stație de metrou din Bruxelles, în 22 martie.

Cele mai citite

Schimbare importantă de la 1 ianuarie 2025! Ministerul Finanțelor anunță introducerea obligatorie

Ministerul Finanțelor continuă măsurile împotriva evaziunii fiscale și introduce obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronică pentru relația între companii și consumatorii finali...

Iohannis, în pericol. Rutte primește sprijinul Ungariei și Slovaciei pentru funcția de conducere a NATO

Ungaria și Slovacia și-au exprimat sprijinul pentru candidatura lui Mark Rutte la funcția de secretar general al NATO, un pas important pentru premierul olandez...

Șeful ANI, Ionel Moise „Ariel”, este mai presus decât legea…ANI  

De când Agenția Națională de Integritate (ANI) este condusă de Florin-Ionel Moise „Ariel” ar trebui să aibă ca motto expresia „peștele de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă