21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDâmboviţa: Incendiu la o hală dezafectată din curtea Penitenciarului Mărgineni

Dâmboviţa: Incendiu la o hală dezafectată din curtea Penitenciarului Mărgineni

Un incendiu a izbucnit, marţi seară, la o hală dezafectată din curtea Penitenciarului Mărgineni, judeţul Dâmboviţa, la ora transmiterii acestei ştiri la faţa locului fiind prezente pentru stingerea focului patru echipaje de pompieri militari, potrivit Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, maiorul Eduard Telea, imobilul este la distanţă de clădirile în care se află deţinuţii şi nu există pericol de extindere a focului, în prezent flăcările manifestându-se mai ales la acoperişul halei, pe aproximativ 200 de metri pătraţi.

“Este vorba de o hală dezafectată din curtea Penitenciarului Mărgineni, situată în comuna dâmboviţeană Ion Luca Caragiale. Trebuie spus de la început că nu avem victime, nu există oameni evacuaţi, iar imobilul în cauză este la distanţă de clădirile unde sunt deţinuţii, focul fiind sub control, fără pericol de extindere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Sursa citată a adăugat că este vorba despre o fostă hală a fabricii de mobilă, la faţa locului deplasându-se iniţal două echipaje cu apă şi spumă, ulterior fiind trimise alte două.

“Se acţionează în acest moment pentru localizarea focului, care se întinde pe aproximativ 200 de metri pătraţi de acoperiş”, a mai declarat Eduard Telea.

La oră transmiterii acestei ştiri, pompierii militari dâmboviţeni acţionează pentru stingerea focului, situaţia fiind sub control.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni, subinspectorul Alexandra Costache, a declarat că angajaţi ai Penitenciarului Mărgineni au observat un nor de fum care provenea din zona fabricii de mobilă, ce aparţine Regiei Autonome Multiproduct S.A.

“În urma primelor cercetări s-a constatat că sursa de fum era generată de un foc izbucnit într-o hală dezafectată a fabricii de mobilă. S-au luat măsurile care se impun în astfel de situaţii, respectiv solicitarea pompierilor prin Serviciul Naţional Unic de Urgenţă 112, informarea conducerii unităţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Precizăm că nu au existat persoane vătămate şi nu s-a creat niciun prejudiciu Penitenciarului Mărgineni”, a mai declarat Costache.

Cele mai citite

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă