32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBursa a scăzut nesemnificativ în prima parte a şedinţei, pe un rulaj...

Bursa a scăzut nesemnificativ în prima parte a şedinţei, pe un rulaj susţinut doar de câteva acţiuni

Bursa de la Bucureşti a scăzut nesemnificativ, cu 0,11%, în prima parte a şedinţei, într-o piaţă unde tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP), SIF Transilvania (SIF3), Banca Transilvania (TLV) şi OMV Petrom (SNP) au asigurat trei sferturi din lichiditate, informează Mediafax.

În prima parte a şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,21%, în timp ce indicele BET-NG a avansat cu 0,17%. Indicele BET-NG reflectă evoluţia titlurilor companiilor din sectorul energetic.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a coborât cu 0,68%.

La ora 13:00, indicele extins BET-XT s-a plasat cu 0,44% sub nivelul de joi, iar indicele extins BET-BK a fost cu 0,51% mai jos decât la finalul şedinţei precedente. Indicele BET-XT include cele mai lichide 25 de acţiuni româneşti, iar BET-BK reflectă evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, printre care şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 11,8 milioane lei (2,7 milioane euro), valoare cu aproape o treime sub rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 17,1 milioane lei (3,9 milioane euro).

Peste trei sferturi din lichiditatea pieţei a fost asigurată de tranzacţii cu acţiunile Fondului Proprietatea (4,7 milioane lei), SIF Transilvania (2 milioane lei), Banca Transilvania (1,8 milioane lei) şi OMV Petrom (1,5 milioane lei, din care un deal de 1,2 milioane lei).

Titlurile Fondului Proprietatea au crescut cu 0,24%, la 0,63 lei, în timp ce acţiunile SIF Transilvania au scăzut cu 1,47%, la 0,737 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în scădere cu până la 0,6%.

Cele mai citite

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...

NATO trece mai multe rachete nucleare din depozitare în “standby”, anunță Stoltenberg

NATO își trece mai multe focoase nucleare din starea de depozitare în cea de "standby", a anunțat secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg,...

Zelenski spune că va începe negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este dispus să înceapă negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene. După...
Ultima oră
Pe aceeași temă