10 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialTurneu cu incidente pentru Obama, în Asia

Turneu cu incidente pentru Obama, în Asia

Președintele american Barack Obama și-a început vizita în Asia, ultimul turneu în calitate de șef de stat, cu mai multe incidente, scrie The Associated Press, citată de News.ro.

O confruntare între o consilieră de la Casa Albă şi un oficial chinez şi alte mici incidente au avut loc după ce Air Force One a aterizat la Hangzhou, unde are loc summitul G20. Prima dificultate – nu exita o scară pe care Obama să coboare din avion pe covorul roşu, preşedintele fiind nevoit să folosească o altă ieşire.

Pe pistă, o dispută a izbucnit între o consilieră prezidenţială şi un oficial chinez, care a cerut ca a cerut ca jurnaliştilor care-l însoţeau pe Obama să nu li se permită să se apropie de el. Ar fi o încălcare a tradiţiei respectate de fiecare dată când şeful statului american soseşte într-o ţară străină.

Când oficialul de la Casă Albă a insistat că americanii stabilesc regulile în ceea ce-l priveşte pe liderul lor, omologul ei chinez i-a întors spatele.

“Asta este ţara noastră!. Este aeroportul nostru!”, a strigat oficialul chinez.

Citește și: Summitul G20. China va trebui să înfrunte nemulțumirile Occidentului

De asemenea, un oficial chinez a încercat să o ţină pe consiliera pe probleme de securitate a lui Obama Susan Rice departe de şeful ei.

Rice a părut mai mult decât amuzată, când a fost întrebată despre incident de un reporter.

“Au făcut lucruri care nu au fost anticipate”, i-a răspuns ea.

Mai târziu, a fost nevoie ca doi oficiali chinezi – dintre care unul era însărcinat să ajute delegaţia americană – să fie despărţiţi fizic după ce au încercat să se lovească.

 

Cele mai citite

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

Roberta Metsola: Tbilisi, te auzim! Te vedem

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, marţi, sprijinul pentru poporul georgian, într-o postare pe reţelele de socializare, potrivit actualitate.org. Roberta Metsola, mesaj pentru georgieni:...

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...
Ultima oră
Pe aceeași temă