22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialFântâna de la Universitate scapă: Nu va mai fi demolată

Fântâna de la Universitate scapă: Nu va mai fi demolată

Fântâna Dunărea de la Universitate va rămâne la locul ei şi nu va mai fi demolată, a declarat, pentru NewsIn, preluat de Realitatea.net, Carmen Dincă, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Străzilor din Bucureşti.

“În urma discuţiilor care au avut loc în legătură cu înlocuirea fântânii, s-a constatat că aceasta este un simbol pentru bucureşteni, iar Primăria Capitalei respectă opinia bucureştenilor. Astfel, primarul general al Capitalei a hotărât să păstreze fântâna”, a spus Carmen Dincă.

În zonă vor mai fi executate doar lucrările pentru înlocuirea actualului pavaj de beton cu unul de granit, mai rezistent. De asemenea, vor fi montate bănci, coşuri de gunoi şi rastele pentru biciclete. Totodată, vor mai fi plantaţi copaci.

Primăria Capitalei a anunţat, în cursul lunii iunie, un proiect pentru reamenajarea zonei de lângă fântâna de la Universitate care prevedea, pe lângă schimbarea pavajului actual, şi înlocuirea artezianei cu una nouă, la care jeturile de apă ţâşnesc din pământ.

Intenţia municipalităţii de a înlocui fântâna a stârnit nemulţumirea mai multor bucureşteni şi a unor organizaţii non-guvernamentale, care consideră că aceasta este un simbol al municipiului şi că are valoare memorială.

 

Cele mai citite

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă