33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCOD GALBEN de caniculă, în 13 judeţe din jumătatea de vest

COD GALBEN de caniculă, în 13 judeţe din jumătatea de vest

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de caniculă pentru 13 judeţe din vestul ţării, unde începând de sâmbătă şi până marţi vor fi temperaturi de până la 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80, relatează Mediafax.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în perioada 30 iunie – 3 iulie, vremea călduroasă va persista în majoritatea zonelor.

În Banat, Crişana, local în Oltenia, Maramureş şi vestul Transilvaniei, în cursul după-amiezelor va fi caniculă, cu temperaturi maxime de 35 – 37 de grade.

“Disconfortul termic se va accentua, iar în zonele menţionate indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80”, a precizat ANM.

Codul galben de caniculă a fost emis pentru judeţele Dolj, Mehedinţi, Gorj, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Alba, Hunedoara, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş.

Cele mai citite

Bacalaureat 2024. Astăzi este proba orală la Limba română

Examenul de Bacalaureat 2024 începe în ziua de luni, 17 iunie, prima probă fiind proba orală la Limba și literatura română. Peste 134.000 de candidaţi...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Cele nouă puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează SIPRI

Cele nouă țări recunoscute ca fiind puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează Institutul Internațional de la Stockholm pentru Cercetări în domeniul Păcii (Stockholm International...
Ultima oră
Pe aceeași temă