25.8 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialCOD GALBEN de caniculă, în 13 judeţe din jumătatea de vest

COD GALBEN de caniculă, în 13 judeţe din jumătatea de vest

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de caniculă pentru 13 judeţe din vestul ţării, unde începând de sâmbătă şi până marţi vor fi temperaturi de până la 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80, relatează Mediafax.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în perioada 30 iunie – 3 iulie, vremea călduroasă va persista în majoritatea zonelor.

În Banat, Crişana, local în Oltenia, Maramureş şi vestul Transilvaniei, în cursul după-amiezelor va fi caniculă, cu temperaturi maxime de 35 – 37 de grade.

“Disconfortul termic se va accentua, iar în zonele menţionate indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80”, a precizat ANM.

Codul galben de caniculă a fost emis pentru judeţele Dolj, Mehedinţi, Gorj, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Alba, Hunedoara, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş.

Cele mai citite

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...

Cine sunt românii care vor primi pensii mai mari din toamnă. Anunțul șefului Casei de Pensii

Începând cu 1 septembrie, 3 milioane de pensionari ar urma să primească bani în plus. Până atunci însă știm că modelul noilor decizii de...

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...
Ultima oră
Pe aceeași temă